Åbningsfernisering i Galleri Himmerland

Af Torsten Hansen, Torsdag, 04/04/2019 12:04

GATTEN: Lørdag, 13. april slår Galleri Himmerland i Gatten dørene op til en ny og spændende sæson i nyrenoverede lokaler, med fremvisning af 24 professionelle og anerkendte kunstneres værker.

Til åbningen vil to af galleriets kunstnere, nemlig svenske Louise Hävre og danske Merete Meier, være til stede for at præsentere deres nye kunst.

Derudover er det lykkedes Galleri Himmerland at få folketingspolitikeren, foredragsholder og radiovært Mads Fuglede til at afholde den traditionelle åbningstale.

Louise Hävre har udstillet i 10 forskellige lande med metropoler som Paris, London, Monaco, Rom og New York. Hjemme i Sverige har hun været navngivet "landets hotteste kunstner" af galleri Småland og udvalgt som nummer et i “top ti af svenske kunstnere“. Dette kan det kunstelskende publikum tage del i, når Louise udstiller hvælvinger, trapper og spejle som motiver i hendes malerier. Meningen med hendes kunst er, at formidle harmoni og glæde. Louises kunst er mere abstrakt ekspressionistisk og mere fantasifuldt end hvad abstrakt kunst ellers er. De rolige farver formidler virkelig en følelse af visdom og kraft. Louise har desuden udgivet en bog om hendes kunstneriske liv og bog nummer to udkommer i 2019.

Noget, der altid har været vigtigt for hende, er at engagere sig i velgørenhed på forskellige måder. World Childhood Foundation, SOS-børnebyer, diabetes wellness, Kronprinsesse Viktorias børnediabetes fond og Brystcanserfonden er nogle af mange velgørende formål, som Louise Hävre tilbagevendende støtter.

For Merete Meier har billedskabning været hendes udtryksform hele livet. Hun er kolorist, og arbejder på grænsen mellem det abstrakte og det figurative. Inspirationen er livet, de nære ting og hvordan vi relaterer os til hinanden som mennesker.

Temaet “dreamers “opstod efter at hun i foråret 2018 valgte at realisere en mangeårig drøm om at rejse til det sydlige Stillehav og de nærliggende øer. Når man rejser solo er der tid til at tænke en masse tanker undervejs, og nogle af dem kom til at handle om, hvor vigtigt det er at man tør drømme; for hvis man tør drømme er der en chance for at man en dag vælger at føre nogle af dem ud i livet. På rejsen oplevede hun mennesker som var flyttet langt væk hjemmefra, og som udefra så ud at udleve en drøm, men i virkeligheden indebar dette, at de manglede deres nære netværk og trygheden ved at have dem man holder af hos sig. Hos andre oplevede hun livsglæde og sammenhold, hvor det menneskelige havde væsentlig større betydning end det materielle. Dette gav stof til eftertanke, i forhold til hvad det ‘gode liv’ betyder og hun kom frem til at “mennesker behøver mennesker “.

Med disse oplevelser i bagagen, har Merete Meier nu en følelse af, at verden er et meget bedre sted, end det vi ser på tv, - at der er dejlige mennesker overalt, hvis man bare er åben for det. Med den følelse arbejder hun ud fra en mantra der hedder “I am a girl who is in love with the world“. Den følelse er essensen i hendes nye serie af værker. Det handler om livs- og malerglæde, og om at turde drømme, også gerne stort, for uden drømme kan intet jo ske.

Merete Meier udstiller permanent på galleri i Danmark og Norge. Hendes værker har desuden medvirket i den Danske TV serie ”Dicte” og den Norske film ”90 minutter”.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"