Årets flotteste Aars juletræ

Af Ture Damtoft, Torsdag, 28/11/2019 16:27

AARS: Så gjorde de det igen, dem fra Aars Handelsstandsforening.

Givet byen et usædvanligt juletræ, som tiltrak medier fra hele landet for at fortælle alle danskerne om de halvgale himmerlændinges hilsen til julen.

Men, i år er der arbejdet på ideen, og Erhvervsskolerne Aars fik deres EUD10 elever, dem på brobygning fra 10. klasses centret, til at forestå arbejdet.

Resultatet er blevet et 300-400 kilo tungt og 6,4 meter højt træ i en lang metalspiral og pyntet efter alle kunstens regler.

Lysene er ligt blevet tændt her kl. 16 torsdag eftermiddag, hvor formand for handelsstandsforeningen, Mogens Kristensen, sendte en stor tak til alle de involverede i arbejdet med juletræet.

Ikke mindst eleverne, som har stået for al arbejdet.

- Vi har grinet svedt og bogstaveligt talt blødt sammen, siger Jakob Christensen om arbejdet, der blev klaret på kun fem dage og gav lidt skrammer og afskrabninger på hænder og fingre.

- Vi har lært meget om smedeværk, og hvordan man finder de unikke løsninger, men især har vi haft et rigtig godt samarbejde, siger Jakob Christensen om gruppen af 10 unge, der også fik sat autografer på træet som rigtige kunstnere.

- Det skulle være noget unikt, som kunne vise Aars by frem og vise, at de unge teenagere kan være kreative, siger Jakob Møller, der også har fået nogle skrammer. Både han, den anden Jakob og alle vennerne kigger op på det 5,4 meter høje træ (den ene meter er i jorden, vi havde ikke glemt den, red.) med slet skjult og helt fortjent stolthed i øjnene og stemmerne.

- Det er ligefrem virkelig flot, siger en af dem næsten overrasket, og at dømme fra reaktionen af tilskuerne var de enige, og Aars har fået sit flotteste juletræ helt uden gran nede på Kirketorvet.

Træet er også en venlig hilsen fra Erhvervsskolerne Aars, efter at nogle elever i 2018 begik hærværk mod en del juletræer og julepynt i Himmerlandsgade. Det blev løst fint for et år siden, og med den flotte nye juletræsskulptur må der være blevet trukket ikke bare én men tre eller fire fede streger over den lille fadæse.

Kommentarer
peer poulsen

hvordan kan du undgå mit navn i forb. med ovenstående artikel Ture, uden min idé, og tegning til samme, havde vi ikke haft dette juletræ...normalt ville jeg ikke reagere på sådan et, ikke fuldstændig dækkende skriv, men jeg er en ganske ulønnet mand, som er Aars fan om en hals, og kan da godt bruge at du skriver korrekt...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"