Ønsketræ og julehjælp i Aars

Af Ture Damtoft, Torsdag, 02/11/2023 11:38

AARS: Med mindre end to måneder til Juleaften og juledagene er der for længst begyndt at komme ønsker om julehjælp ind hos velgørende organisationer i Vesthimmerland.

Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Røde Kors, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og mere lokale Carpe Diem er bare nogle af de mange organisationer, fonde og foreningener, hvor man kan søge om hjælp til julen.

Hos Ung Vesthimmerland er det specifikt gaverne, der hjælpes med gennem "Ønsketræet".

Et juletræ som hvert år bliver pyntet med julekugler, flag og guirlander - kort sagt det normale julepynt.

Så er der også julehjerter af den ikke så normale type - det er nemlig tre gaveønsker fra børn og unge i kommunen, hvis familier ikke selv har råd til julegaverne.

- Der hang 160 hjerter på træet sidste år, og det er steget år efter år, siden vi begyndte i 2019. Jeg vil ønske, det er fordi, der er flere, der kender til ønsketræet, men det er nok også fordi, flere har brug for hjælp, siger Mimi Haubro Larsen, der var med til at starte projektet.

Der er allerede kommet 27 ansøgninger, inden træet overhovedet er kommet op.

Det bliver pyntet at børn fra Mejsevejen Børnehave onsdag, og fra 15. november kan man hente et hjerte, hvis man vil gøre end god gerning og give en gave. Mange giver tre.

- Vi beder alle om at skrive tre ønsker, og det er nok over halvdelen, som køber alle tre, eller de får hjælp fra butikkerne. Når de ser ønskehjertet, er de gode til at give rabat eller måske selv give en gave. Vi ville selvfølgelig helst, at det slet ikke var nødvendigt at hjælpe på den måde, men det er det bare, og så er det skønt at se, hvor mange der vil hjælpe. Hvert år er alle hjerterne blevet hentet, og alle har fået en gave, siger Mimi Haubro Larsen. 

Fra i år tilbyder hun også at køre ud med hjerterne og gaverne, eller sende et ønske, hvis man ikke kan komme til Aars, hvor Ønsketræet står på 1. sal i HotSpot på Jyllandsgade. 

- Er det svært at komme til Aars, kan man ringe eller skrive til mig, så skal jeg nok komme med et julehjerte, om man bor i Løgstør eller Hvalpsund, siger Mimi Haubro Larsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"