“Jul i Aars” med de helt store bogstaver - juleudsmykning er opgraderet og udvidet

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 29/11/2023 09:00

AARS: Ingen skal være i tvivl om, at julen nærmer sig når de kommer til Aars.
Det har foreningen Aars Handel sørget for med guirlander, juletræer, istapper og som noget helt nyt - meget store bogstaver, der fortæller, at man er i Aars.
Alt sammen er med lys, og for at sætte “prikken over i’et” er der opstillet en meget stor gavepakke ved Sparekassen Danmarks afdeling i Himmerlandsgade, hvor alle som har lyst kan tage en selfie med sin smartphone.

- Der har været gjort tilløb til en udvidelse af julebelysningen i et stykke tid, men på grund af økonomi og senere Corona-nedlukning, er det først nu, der er kommet skred i tingene, siger handelschef Jesper Nielsen, mens han betragter de meget store bogstaver med lys, som pryder i bunden af Himmerlandsgade ved “Amalienborg”.

Men det hele har kun været muligt med en stor økonomisk donation til nyskaffelserne fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland.
Formanden for fonden er murermester Michael Jørgensen, NCO A/S i Aars, og han har været bekendt med ønsket og mulighederne, og kom så med en check på 250.000 kr. fra fonden til formålet. De resterende 150.000 kr. har Aars Handel taget op af egen lomme.

- Men vi er slet ikke færdige endnu, siger Jesper Nielsen, som har foretaget købet af den nye udsmykning direkte hos fabrikken.

Pæn besparelse
På denne måde er der opnået en pæn besparelse.
Der er også bestilt lys til et stort træ i Aars Lystanlæg - det skulle have været monteret og klar til Black Friday i Aars i fredags, men da det hele blev pakket ud, opdagede man, at der manglede nogle tilslutningsledninger.
De kommer lidt senere, så vi må vente med lys i træet, siger Jesper Nielsen. Granguirlanderne over Himmerlandsgade og nogle af sidegaderne er “genbrug” fra tidligere år, men nu i renoveret og opdateret udgave.
I år er der også sat mange mindre juletræer op i byen, og på parkeringsområdet ud mod Vestre Boulevard ved Messecenter Vesthimmerland.
Dette tiltag skyldes byens altmuligmand, Jørgen Sørensen, som er god med en økse og ved, hvor i lokalområdet man kan fælde grantræer.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"