24-årig fra Hornum skal til VM i saunagus

Af Ture Damtoft, Onsdag, 05/06/2024 09:00

Der er i den grad tale om en nichesport, og det ved 24-årige Hannah Kristensen fra Hornum.

Hun opdagede selv sporten saunagus gennem vinterbadning, og har dyrket den i et års tid.

I forrige weekend kvalificerede hun sig til VM i Holland i Showgus for par.

Showgus er et show på max. 15 minutter. Her tilføres der en historie med musik, animationer, kostumer, koreografi, og effekter.

Fokus er på brugen af vand, is, svingteknik, dufte samt udvikling og distribution af varmen.

Inden VM skal hun til play-off i Tyrkiet for en plads om det individuelle VM.

- Jeg skal nok bruge 80.000 kroner i alt til rejser og overnatninger, så jeg er begyndt at skrive ud til sponsorer. Jeg havde slet ikke regnet med at få så gode placeringer til DM efter kun et år i sporten, siger Hannah Kristensen, der bor lidt udenfor Hornum med kæresten Kristian.

Hun er personlig hjælper og læser til pædagog i Viborg, og så er hun altså en af de bedste gusmestre i Danmark. Jeg begyndte at vinterbade som 16 årig, og det blev kombineret med sauna. Jeg tilmeldte mig et gusmesterkursus i HimmerLand i februar 2023 og lærte teknikkerne der. Siden har jeg lavet saunagus i vinterbadeklubben og i Aalborg. Som gusmester bruger jeg æteriske olier, røgelse, te, birkkvaste og skal så hive dampen ned igen og fordele den i saunaen. Det er blevet meget populært i klubben, og nu skal jeg øve mig så meget som muligt frem til play-off og VM, siger Hannah Kristensen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"