25 år som akvarelmaler - og 20 år med ”Kvisten”

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 25/09/2019 10:00

Helle Nøhr, Hornum udgiver kunstkalender i jubilæumsåret

HORNUM: Akvarelmaleren og indehaver af Galleri Kvisten ved Hornum, Helle Nøhr, kan 1. oktober se tilbage på 25 år med pensel og farver - og 20 år med sit eget galleri på ægtemandens fødegård.

”Fadestrupgaard” er ramme om Helle Nøhrs aktiviteter, som gennem årene har grebet så meget om sig, at Jens Nøhr for nogle år siden måtte flyttte sine malkekøer til en ny og moderne stald. Helle Nøhr havde allerede i 1999 indrettet overetagen på gårdens stuehus til Galleri Kvisten. Senere omdannede hun det tidligere malkerum i den ene længe til kølerum med friske blomster, og det varede heller ikke længe før Blomsteroasen fik følgeskab af nyindrettede selskabs- og mødelokaler i den tidligere kostald.

Helle Nøhr sprudler af energi og vil gerne sætte noget igang, og hun har evnen til at få tingene til at fungere. Fadestrupgaard er både et hjem for familien, et landbrug og en forretning med brugskunst, blomster og udlejning af selskabslokaler.

Jubilaren, der voksede op i Nordvestjylland, har altid kunnet lide at tegne og male, og det er gennem årene blevet til en stor ”produktion” af akvareller med blomstermotiver, eller motiver fra egnen.

Kirker og andre historiske bygninger, naturen og ikke mindst seværdige steder i Vesthimmerland giver inspiration til hendes akvareller. Seneste skud på stammen er en kunstkalender med 12 farvestrålende motiver fra egnen, udgivet som markering af Helle Nøhrs 25 års jubilæum. Kalenderen er en billedkavalkade af ”bestseller” motiver fra Helle Nøhrs hånd.

En forretningsmæssig uddannelse og praktisk erfaring fra butikslivet var en god ballast for Helle Nøhr da hun for 20 år siden åbnede Galleri Kvisten.

Det har ikke altid været nemt, men hun ved, at de besøgende, enkeltpersoner og grupper, gerne vil have oplevelser - ikke udelukkende gennem hendes egne billeder og det kunsthåndværk, som udgør en fast bestanddel af vareudbuddet i galleriet, men også ved imødekommenhed, smil og elegant indpakkede varer.

I anledning af dobbeltjubilæet er der tilrettelagt et større program i ugen fra 1. til og med 5. oktober. På jubilæumsdagen vil tidligere borgmester Knud Kristensen, Hornum, åbne en udstilling med nye billeder fra Helle Nøhrs hånd.

Der bliver også koncert med Farsø Koret og smagsprøver på chokolade og vin. Dagen efter vil samarbejdspartneren Kjellerup Væveri præsentere en kollektion af puder, plaider og duge. 3. oktober viser firmaet Ekelund efterårs- og julenyheder. 4. oktober bliver der keramikudstilling ved Lone Holm, hvor besøgende får mulighed for at dekorere sin egen rakuskål.

Lørdag, 5. oktober slutter jubilæumsugen med et plantemarked og besøg af firmaet Proflora.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"