30 nye boliger opført på historisk grund i Aars by

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 28/02/2024 07:00

AARS: Det omfattende boligbyggeri på matriklen Himmerlandsgade 33 til 35 i Aars, nærmer sig sin afslutning. Det sker efter mere end et års byggeaktivitet. Boligselskabet Nordjylland i Hjørring, står bag opførelsen af ejendommen som er indrettet med 30 lyse, imødekommende lejligheder med egen altan og depotrum.

Beliggenheden centralt i Aars, og på en historisk grund, som både har været vidne til et stort gendarmslag i 1887 og mange år senere var medvirkende årsag til en borgmesters afgang, har givet anledning til stor opmærksomhed.

Den nye boligejendom i fem etager med elevator afløser det tidligere Hotel Himmerland og har helt fra planlægningsfasen interesseret mange borgere i Aars, som lige siden har fulgt byggeriet. Torsdag, 7. marts får alle lejlighed til at kigge indenfor, idet Boligselskabet Nordjylland holder åbent hus, hvor der bliver mulighed for at se de seks boliger i stueplan.

Der er tale om to og tre værelses lejligheder i størrelser på 75 til 91 kvm. Boligselskabet er i gang med at skrive interesserede til lejlighederne op på en venteliste, og det forventes, at de første kan flytte ind 1. juli i år.

Kendt med Aars
Boligselskabet Nordjylland er ikke ukendt med Aars og Vesthimmerland. I lang tid har selskabet administreret lejeboliger i

Farsø. For nogle år siden byggede Boligseskabet et antal ungdomsbolier ved Assersvej i Aars, og nu går man så all in med det omfattende byggeri til udlejning i “den nederste del” af Himmerlandsgade.

Det nye boligbyggeri er opført som tre sammenhængende, men forskudte boligblokke i fem etager.

Der er bygget i røde sten med firmaet Arne Andersen, Vrå A/S som hovedentreprenør og garant for kvalitet, men med flere lokale håndværkersfirmaer som underentreprenører, bl. a. murerfirmaet MS Rasmussen i Aars og Hobro Malerfirma. Arkitektfirmaet Brix Nordberg i Hjørring har tegnet byggeriet.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"