Aars HKs herrehold med en flot start på 2024

Af Ture Damtoft, Torsdag, 25/01/2024 15:00

Aars Håndboldklubs 1. og 2. hold herrer er kommet godt fra start i 2024, og søndag blev det til endnu en storsejr til førsteholdet på 37 - 17 over Nors BK.

Andetholdet fejrede nytåret med en oprykning til Danmarksserien, mens 1. holdet pt. er placeret i den bedre halvdel i 3. division.

Det skaber alt andet lige et godt træningsmiljø og fællesskab med 2 hold så tæt på hinanden og dermed mange spillere, der kan matche hinanden og efter behov hjælpe til såvel opad som nedad.

Trods avancementet til Danmarksserien med forventelig større modstand, har 2. holdet fortsat den gode stime, og efter de tre første kampe er det blevet til to sejre og en enkelt uafgjort.

Det er længe siden Aars HK har haft et 2. hold med så højt niveau, og et hold der består af egne lokale spillere med tilgang i år af brødrene Kasper og Kenneth Brændstrup samt Jacob Hyldahl fra Blære.

Lagt op til målfest
Førsteholdet, der hen over årsskiftet har fået tilgang af Thomas “Lange” Steffensen efter et par sæsoner i Vendsyssel 1. division, er ligeledes kommet godt fra start.

Der var til søndagens kamp på hjemmebane i Idrætscenter Østermarken mod Nors BK lagt op til endnu en målfest mod bundholdet, efter at såvel Anders Hyldahl er retur, og Thomas “Lange” Steffensen er ved at finde sin plads på holdet.

Dog måtte holdet undvære den ene af målmændene, Jacob Nitholl, der var kommet til skade under træning i ugens løb, men det gav blot fuld spilletid til det unge målmandstalent Zander Rødvig.

Presset var derfor helt klart på hjemmeholdet, hvor spillerne skulle vise, at de formår at holde koncentration og klare at leve op til favoritværdighed.

Hjemmeholdet startede godt ud med en velspillende Zander Rødvig bag en kompakt fire blok forsvarskæde, og Aars HK kom hurtigt foran 4-1.

Nors blev i ren frustration ramt af 2 x 2 min. udvisninger for protester. Hjemmeholdet lod sig heldigvis ikke påvirke og fortsatte det gode spil i forsvaret og øgede hurtigt til 10-2 efter flere flotte mål på såvel contra, gennembrud og skud bagfra.

Herefter var det tid til at Anders Hyldahl kom på banen efter sit udlandsophold, og han kvitterede straks for tilliden og øgede til 11-3.

Den store føring fik dog ikke hjemmeholdet til at gå i stå. De formåede at bevare koncentrationen og det gode hurtige angrebsspil blev krydret med kontramål af bl.a. den unge hurtige Jacob Brix.

Jagter 2. plads
I angrebet viste bagspillerne deres farlighed, der gjorde at Nors måtte gå mere offensivt, hvilket skabte plads til de fysiske stærke Lasse Kristoffersen og Nicolai Schreiner på stregen, så stillingen ved halvlegen var 17-8.

Hjemmeholdet formåede fortsat at holde koncentrationen efter halvlegen, hvor Thomas “Lange” Steffensen lagde ud med en hurtig scoring, og efterfølgende Jacob Brix med 2 mål til stillingen 20-10.

Frustrationen voksede igen hos udeholdet og de løb endnu engang ind i en 2 x 2 min. udvisning. Det udnyttede Rasmus Thorn og Mads Nygård til stillingen 22-11. Det blev også til 24-11 på contra af Simon Holm Pedersen efter en redning af Zander Rødvig på straffe i målet. Føringen blev udbygget yderligere efter 3 mål i træk af Jeppe Rask til 27-12. Nors forsøgte undervejs igen med at tage noget højde på Aars´ bagspillerne, hvilket blot gav plads til såvel gennembrud, samt indspil til stregspillerne. Nors måtte sande de bare ramte et hjemmehold der var godt spillende på samtlige pladser og viste alle håndboldspillets facetter med skud fra distancen, gennembrud, indspil til stregspillerne, udspil til fløjene, contra og uanset hvor afslutningen kom fra, ja så blev der oftest scoret. Resultatet blev således hele 37-17 på en dag, hvor alle markspillere kom på scoringstavlen.

Nu kan Aars holdet se frem til en særdeles spændende og noget mere udfordrende kamp i Støvring på lørdag.

Begge hold jagter nemlig 2. pladsen, der giver retten til at komme ud at spille om oprykning til 2. division. Aars vandt første opgør hjemme 33-25, men siden er Støvring kun rykket opad i tabellen og ligger lige nu på 3. pladsen - lige foran netop Aars.

Kampens spiller Jeppe Rask blev sammen med Simon Holm Pedersen topscorer for Aars - begge med 7 mål, efterfulgt af Jacob Brix, Mads Nygård, Anders Hyldahl 4 mål, Tobias Simonsen 3 mål, Lasse Kristoffersen, Thomas “Lange” Steffensen, Nicolai Schreiner, Rasmus Thorn 2 mål.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"