Aars Touring Club skabte igen en masse liv i Aars

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 28/05/2024 12:35

AARS: Alt var præcist som det skulle være til Himmerlandstræf i Aars i weekenden.

Aars Touring Club fik igen ros af de mange hundrede bikere fra ind- og udland for det årlige arrangement, der fylder Touring Parken helt op og også fylder godt hos byens restauranter, caféer og butikker.

For mange af deltagerne er Himmerlandstræf i Aars et af højdepunkterne, og klubben "No Limits" blev stiftet i februar nærmest fordi, de 10 medlemmer bare skulle være med igen for tiende eller tolvte gang.

- Vi har mødtes her i Aars i hvert fald de sidste 10 år, og i år stod vi allesammen uden en klub, så vi talte om, det kunne være hyggeligt at lave en klub sammen, selvom vi kommer forskellige steder fra, fortæller Pernille Eriksen, der kommer fra Varde, hvor de fleste andre kommer fra Nordjylland.

De har slået fire telte op i en lille rundkreds og sidder lørdag eftermiddag og nyder solskinnet og en kold Tuborg.

Der bliver givet lidt gas og taget lidt fis med hinanden, som man jo gør i en god gruppe, men grinene forsvinder, og de nikker i enighed, når Aars Touring Club og Himmerlandstræf bliver rost.

- Der er bare styr på tingene. Serviceringen er i top, der er ordentlige toilet og badeforhold, og er der noget, er Aars Touring Club hurtige til at hjælpe. Det er et af de træf, vi bare skal med på, siger Mai Kristensen.

Vores gæsters fest

Rosen er formand for Aars Touring Club Per Thorsø glad for men også lidt vant til at få.

Klubben har altid haft fokus på, at deltagerne skal have en god oplevelse.

Det koster mange frivillige kræfter og tid, og belønningen er en masse glade gæster og naboer og så en fest for alle de frivillige engang til oktober.

- Alle er instrueret i, at det er vores gæsters fest og ikke vores fest. De skal have en rigtig god behandling, så de har lyst til at komme igen. Vi havde også besøg af vores lidt ældre naboer fra Olle Kolle, som vi har et rigtig godt forhold til. Vi havde delt sedler ud til dem, der bor i inderkredsen over mod parken og inviterede dem til at komme over og få et glas vin eller en øl, og det tager de heldigvis imod. Vi ved jo godt, det måske kan virke lidt voldsomt med så mange motorcykler og måske lidt høj musik, men der er ingen klager, og det forhold til naboerne er virkelig vigtigt for os, siger Per Thorsø.

Vilde nordmænd

Den store fælles interesse for gæsterne er motorcyklerne og de mange ture, der er kørt på dem.

Der bliver fortalt mange historier, også et par stykker om nåle der var lidt langt oppe i speedometeret, og hvad der sker og bliver fortalt til Himmerlandstræf bliver der, men det hele foregår - knapt så - stille og roligt.

- Det peakede helt klart fredag aften. Når folk skal køre hjem om søndagen, så giver de den mest gas om fredagen. Vi havde noget Gasolin lignende musik på fredag, og det kan alle jo synge med på. Især nordmændene er helt vilde med det, så de 30-40 nordmænd kuune man tydeligt høre. Det var supergodt, folk hyggede sig og dansede både på gulvet og bordene, siger Per Thorsø.

Søndag eftermiddag var alle spor af Himmerlandstræf væk.

- Det skal ikke ligne en halv Roskildefestival, så vi rydder det rigtig godt op, og det er nok renere nu, end det var inden træffet. Vi er jo lidt ældre modeller, også gæsterne, så vi har en helt anden tilgang til det. De unge snakker jo mere om at gøre noget for miljøet, end de gør noget ved det, siger Per Thorsø med et lille grin.

Til oktober bliver der holdt fest for alle de frivillige med alt betalt, og så går planlægningen igang for endnu et Himmerlandstræf i 2025, som "No Limits" allerede har besluttet sig for ikke bliver grænsen for, hvor mange gange de vender tilbage til Aars.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"