Alberte Winding i musikhuset: Gæster Aars med "Lyse nætter" og "Nye stjerner"

Af Ture Damtoft, Onsdag, 22/05/2024 07:00

AARS: De lyse nætter er tilbage og varer helt frem til begyndelsen af august, men siger man kun ordene "lyse nætter", tænker mange måske mere på sangen fra 1991.

Klassikeren af Alberte Winding, som for længst er blevet folkeeje, og som stadig kan give gåsehud og gribe en om hjertet, uanset hvornår på året den synges.

Kunstneren bag er meget mere end den sang, og på fredag, 24. maj er der intimkoncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars med Alberte Winding Duo, hvor publikum kan opleve nogle af de mange højdepunkter fra et langt og poetisk virke.

Sammen med sin mand, guitaristen Andreas Fuglebæk, tager Alberte Winding publikum med på en rundtur i sit store repertoire, der også byder på sange fra hendes seneste udgivelse, "Nye Stjerner".

Det nye album kom på gaden i oktober 2023 og er blevet til i samarbejde mellem Alberte Winding og Andreas Fuglebæk. "Nye Stjerner" er en ode til livet og rummer alt fra tidens bekymringer til en fejring af kærligheden.

- Albummet handler om at finde sin plads i egen alder, i hverdagen, i kærligheden, i ungdommen, i mørket og allermest i lyset, fortæller Alberte, som de fleste danskere er på fornavn med.

Med sin nærværende, inderlige stemme og sine hverdagspoetiske tekster har Alberte Winding rørt både børn og voksne i mere end 35 år.

Hun har gjort sig bemærket som både skuespiller og forfatter og har i foråret 2023 udgivet romanen, "Hvad jeg tænker, mens du taler". Musikken har dog været hendes hovedfokus, siden hun udgav sit selvbetitlede debutalbum tilbage i 1985.

Efterfølgende er det blevet til en lang række pladeudgivelser og et utal af optrædener i forskellige konstellationer, og nu er der mulighed for at komme helt tæt på den poetiske og nærværende musik, og nyde kunstnerens egen version af "Lyse Nætter".

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"