Alt klappede til Fars Dag by Night i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 07/06/2023 08:00

Godt vejr, mange mennesker, udstillere og godt by night salg i forretningerne i Aars

AARS: Solen viste sig fra den gode side. Vinden var fornuftig, og temperaturen god, så det var svært at udsætte noget på vejret torsdag aften, hvor Aars Handel var klar med Fars Dag by Night i Aars.

Det gode vejr lokkede også mange i byen. I løbet af kort tid var der godt fyldt op i Himmerlandsgade, og allerede fra start var de omkring 250 siddepladser ved den nye overdækning godt besat.

Aars Handel havde udlovet gratis pølser til de første 1000 gæster, og efter cirka tre kvarter var bunden ved at være nået i pølsestakken.

- Sagt på jysk, så gik det ok, siger handelschef Jesper Nielsen, Aars Handel.

Bag det underspillede så er han rigtig godt tilfreds.

Der var mange mennesker i gaderne, butikkerne havde et godt salg, og selv om der var mange samlet på Kimbrertorvet, så lykkedes det faktisk at sprede folk, så der også var aktivitet i begge ender af Himmerlandsgade.

En af aftenens aktiviteter var en cykelkonkurrence. To og to kæmpede lokale kendte mænd mod hinanden. De skulle virtuelt køre op ad det franske bjerg Alpe d’Huez. På en scene var der opstillet to hometrainere - cykler der er koblet til en computer. Rytterne kørte 15 minutter og konkurrencen handlede om at komme længst op af bjerget. Via computeren følte rytterne modstanden i pedalerne på samme måde som hvis de havde kørt op af bjerget.

Cykelkonkurrence

De to første på cyklerne var socialdemokraten Kenneth Nyholm, og Henrik Dalgaard, byrådsmedlem for Konservative. De havde meget forskellige forudsætninger inden dysten.

- Jeg har ikke cyklet i tre år, indrømmede Henrik Dalgaard.

Modsat var det med Kenneth Nyholm. Han havde været på mountainbike tidligere på dagen og har i år cyklet omkring 1000 kilometer.

Henrik Dalgaard lagde godt ud og førte de første minutter, men efterhånden lagde Kenneth Nyholm sig foran, og der blev han resten af tiden.

Publikum kunne følge de to ryttere på to store skærme. Desværre var computerne ikke indstillet sådan, at rytterne kørte direkte mod hinanden. Afgørelsen skete ved at aflæse den kørte afstand.

- Desværre kunne det ikke teknisk lade sig gøre, at få rytterne vist i samme løb - ikke i vores setup, siger Jesper Nielsen.

Men simulationen fungerede helt efter hensigten. Det kunne mærkes når der var opkørsel og vinden gav ekstra modstand.

Mange opstillere

Ud over cykelkonkurrencen kunne folk i gaderne opleve mange forskellige biler, både almindelige og nogle ekstra smarte. Der var også veteranmodeller og traktorer.

- Det er skønt at opleve den fantastiske opbakning fra opstillerne. Det er altid godt at have noget festligt at kigge på, siger Jesper Nielsen. Arrangementet er et af de første, hvor den nye overdækning og de faciliteter der følger med, er blevet brugt.

- Vi må sige, at det gør det meget lettere at sætte stole og borde op. Tidligere skulle vi hente dem andre steder på trailer og køre dem væk igen. Nu kan vi bare tage borde og stole frem. Det vil også gøre det lettere for andre at bruge faciliteterne, forklarer Jesper Nielsen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"