Ammoniak udslip på Danpo: Over 10 kørt på hospitalet men alt under kontrol

Af Ture Damtoft, Mandag, 08/04/2024 09:06

AARS: Det helt store beredskab blev sat igang klokken 05.22 mandag morgen, da Nordjyllands Beredskab fik en melding om ammoniak udslip på Danpo fabrikken på Løgstørvej i Aars.

I alt 10 - 12 personer er kørt til hospitalet, de fem i ambulance, de øvrige i en minibus med en læge.

De første beredskabsbiler ankom 5-10 minutter senere, og efter yderligere et kvarter var der flere brandbiler, adskillige ambulancer, politibiler og lægehelikopteren var ved at lande. 

- Når vi får en melding om ammoniak udslip bliver det store beredskab sat igang. Vi havde kontakt til kemikalie beredskabds vagten i København og kunne relativt hurtigt konstatere, at udslippet var under kontrol, fortæller indsatsleder Kasper Weisberg. 

Ulykken er opstået på grund af et hul i et rør, hvorfra der er udsluppet ammoniak. 

- Det kom pludseligt. Først kom lugten, så begyndte nogen at få det ubehageligt, og vores sikkerhedsrepræsentanter trykkede på hornet nogle minutter før, der blev ringet 112, siger fabrikschef Peter Svanekjær.

Hele fabrikken inklusive administrationslokalerne blev evakueret på få minutter, og de medarbejdere, som havde indåndet ammoniak dampe tilset, indtil ambulancerne ankom.

Han oplyser, at de personer, som blev kørt med minibus til kontrol på hospitalet, har det fint. De første fem, som blev kørt med ambulance, skulle efter omstændighederne have det godt men har lidt åndedrætsbesvær. 

- Det skulle ikke være alvorligt, og det er dejligt at se, personalet agerede så godt, som de gjorde. Alle virkede rolige og fattede og fulgte procedurerne. Det hele har været suverænt håndteret, siger Peter Svanekær.

Produktionen er allerede igang igen. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"