Bilbrødre i Aars vasker grønt og med solenergi på taget

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 29/03/2023 08:00

Der er solceller på taget og Svanemærket vaskehal

AARS: Hvis man vil vaske sin bil miljørigtigt er der blevet endnu bedre muligheder i Aars end tidligere. Firmaet AutoAars ved Industrivej, med afdelingen Aars Bilvask, har mange års erfaring med processerne, men da indehaverne for snart tre år siden besluttede at etablere to helt nye vaskehaller som supplement til den ene, der havde været flittigt benyttet i en årrække, var det med en intension om, at der skulle tænkes i miljørigtige løsninger.

Derfor indrettede brødrene Kasper, Henrik og faderen Ivan Jensen et bilvaskecenter i en nyopført ejendom på den anden side af vejen. Her blev der tænkt i bæredygtighed, vandbesparelse og skånsom bilvask. Der blev ikke sparet på noget - og lige siden har anlægget vasket biler for tusinder af borgere i Vesthimmerland, som har fundet vej til AutoAars.

Samtidig blev der investeret i eget rensningsanlæg, så vandet genbruges. Det giver en vandbesparelse på omkring 60 pct. pr. bilvask.

Et skridt videre

Men nu er brødrene Jensen gået et skridt videre. Vaskehallerne er blevet Svanemærkecertificeret. Det betyder, at der føres nøje kontrol med vaskeprocessen og de ingredienser der anvendes for at der kommer en ren bil ud af porten i den anden side af vaskehallen. Der arbejdes desuden med affaldssortering, som også sker af hensyn til miljøet.

Det har været en omfattende opgave at blive Svanemærket, idet alt omkring processen i vaskehallerne er gennemgået og registreret så Svanemærkesekretariatet i København efter et kontrolbesøg kunne udstede et certifikat.

Hos AutoAars handles omkring 600 nye og brugte biler hvert år. Hertil kommer et stort antal biler som er til eftersyn eller reparation på værkstedet.

Solceller på taget

Det helt nye er, at firmaet har fået installeret solcelleanlæg på taget - et 30 kwt. anlæg på vaskehallerne og et 60 kwt. anlæg på værkstedet. Når solen skinner forventer indehaverne at kunne producere ca. 80 procent af den strøm som AutoAars og Aars Bilvask anvender. Autoforhandler Kasper Jensen oplyser, at firmaet i gennemsnit oplader seks til otte biler med strøm i døgnet, så der er et stort forbrug.

- Vi vil gerne være med på tidens trend som er grøn energi og miljøvenlige processer. Derfor har vi investeret stort i både solceller og dokumentation til Svanemærkning.

Det gælder både i tid og penge, siger Kasper og Henrik Jensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"