At bo og leve i Vesthimmerland

Af Torsten Hansen, Onsdag, 27/02/2019 09:49

AARS: Anderledes åbent hus vil med økonomi, kultur og frihed inspirere til at flytte til Vesthimmerland – og byder desuden på musikalsk underholdning ved prisvindende operasanger Jens Jagd.

Kulturugen Aha! byder på et væld af spændende arrangementer, der er kommet til verden i samarbejde mellem nye og anderledes samarbejdskonstellationer.

Ét af de arrangementer er ”At bo og leve i Vesthimmerland”, som finder sted i henholdsvis Aars og i Farsø. Her inviterer Aars Boligforening, EDC Danebo i Farsø og Aars, Jutlander Bank og Vesthimmerlands Biblioteker indenfor i nye hjemlige rammer. Sammen slår arrangørerne dørene op til et anderledes åbent hus, hvor man kan smage på livet i en lejlighed og de økonomiske og kulturelle gevinster, der følger med. Samtidig kan man nyde lidt godt til ganen, mens man læner sig tilbage i sædet og nyder den musikalske underholdning.

Aftenen byder på et inspirerende program, som giver svar på, hvordan man kommer fra hus til lejlighed, og hvad det økonomisk vil betyde at bo til leje. Man kan også blive klogere på, hvilke investeringsmuligheder man får efter salg af fast ejendom og ikke mindst, hvad man skal bruge al sin tid på, når man ikke længere er bundet af hverken hækklipning, snerydning eller et utæt tag.

- Hjemlige rammer og økonomi betyder naturligvis en masse, når man vælger at flytte. Men for mange er det også vigtigt at bo et sted, hvor der sker noget – et sted, hvor man finder et fællesskab og et rigt kulturliv. På det område har Vesthimmerland en masse at tilbyde, og derfor er det naturligt at fortælle om Vesthimmerlands kultur, når man taler om at flytte hertil, forklarer Randi Kristensen fra Vesthimmerlands Biblioteker.

Foruden viden om økonomi, investeringer og kultur i forbindelse med at flytte til Vesthimmerland, byder de to arrangementer desuden på et musikalsk indslag med tenoren Jens Jagd. Den prisbelønnede operasanger er til daglig ansat ved Den Jyske Operas Kor, og har sunget Yamadori i Puccinis Madame Butterfly og senest Gastone i Verdis La Traviata. Ved siden af sit operavirke optræder Jens Jagd jævnligt i kammermusikalsk sammenhæng og ved kirkekoncerter.

De to arrangementer finder sted hhv. onsdag, 6. marts i Aars og torsdag, 7, marts i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. I Aars kan man få en forsmag på livet midt i byen, når boligforeningen åbner dørene til to lejligheder i Aars C, mens Mette Dam og Brian Svendsen fra koret A Piece Of Cake sørger for den musikalske underholdning.

Direktør for Aars Boligforening Brian Larsen finder det særdeles relevant at bringe kulturen ind i borgernes hverdag.

– Det kulturelle aspekt bør bringes i spil, hvor det er muligt. Foruden gode boligforhold er kulturelle aktiviteter nemlig en af de væsentlige ingredienser i tilværelsen, fastslår Brian Larsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"