Butikkerne i Aars kan glæde sig til Jule by Night

Af Ture Damtoft, Torsdag, 13/12/2018 12:08

AARS: Butikkerne i Aars kan godt glæde sig til årets helt store forbrugsfest - julehandlen, som i aften får et ekstra nøk opad med Jule by Night i Aars.

Størstedelen af danskerne foretrækker nemlig stadig at handle i fysiske butikker. Det viser en undersøgelse, som fagforeningen for salg og marketing, Business Danmark, har fået lavet via Epinion. 53 procent angiver, at de helst vil handle i fysiske butikker fremfor online.

Og formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, er ikke i tvivl om, hvorfor butikkerne stadig er de langt mest populære hos kunderne.

- Det handler om at skabe en oplevelse for alle kunderne, både børnene, de unge, familierne og de ældre. Inden jeg selv fik butik, var Jule by Night i Aars en aften, som vi bare skulle ind til, fordi vi fik en god oplevelse, siger Mogens Kristensen.

Og i aften bliver ikke nogen undtagelse. Hele byen er som altid pyntet til jul, og i aften deler julemanden karameller ud, der er gratis gløgg og saftevand, underholdning på scenen i Himmerlandsgade og gruppen Habengoods kommer og underholder på deres hjemmelavede instrumenter, som mange nok har set i Danmark Har Talent programmet.

- Vi glæder os. Aars får hele pakken med julehits og film- og rock-musik på vores lidt usædvanlige instrumenter. Vi støjer lidt i gaden, men vi gør det med et glimt i øjet, Per Cussion Rasmussen, der bygger alle instrumenterne til bandet, som af sæsonens anledning har skiftet navn til HabenGoods Juleknas.

Men det handler ikke kun om underholdning, når vi foretrækker at handle i de fysiske butikker. Vi kan se og måske prøve varen. Der er ekspedienter, som kan hjælpe med at rette til eller rådgivning om det rigtige produkt. Og så plejer man også at møde velkendte ansigter, som man lige kan få sig en hyggesnak med.

- Det er en oplevelse for hele familien, og Aars skal simpelthen være jule-by-en, som trækker handlende til også fra de større byer. Vi trykker aviser og reklamerer på tv og radio for at komme ud over kanten og få folk til at vælge at handle i Aars. Vi er by nummer 86 på indbyggerantal, men vi er danmarks bedst markedsførte handelsby og ligger langt oppe i placeringen med handel, siger Mogen Kristensen.

Han var så sent som i går onsdag, 12. december i DR P1, hvor Aars igen blev fremhævet for at markere sig stærkt.