Corona satte “kæp i hjulet”: Udstillerne fra 2020 har holdt ved i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 23/03/2022 08:06

FORÅRSMESSE: Der er ikke mange dage til messen “Forår i Himmerland” åbner i Aars, og i sidste uge holdt styregruppen møde for at få de sidste aftaler på plads.

Mandag gik Aars Håndboldklubs frivillige i gang med at bygge messestandene op. De skulle lige afvente at computerstævnet TPNG blev færdigt.

- Vi er sikre på, at det bliver en god messe. Der har været utrolig god opbakning fra udstillerne, siger Kurt Simonsen, Aars Håndboldklub.

Normalt holdes “Forår i Himmerland” hvert andet år, og alt var klar til messen i 2020, men så kom Corona. Arrangørerne forsøgte et par gange at udskyde messen. Men det lykkedes ikke, og de endte med at vente til nu, og derfor er der gået fire år siden sidst.

- Heldigvis har rigtig mange af udstillerne holdt ved deres stand-bestilling fra 2020. Det er vi glade for, forsikrer Kurt Simonsen.

Den lange ventetid på grund af Corona forventer arrangørerne nu bliver til deres fordel.

- Vi tror, at udstillerne har brug for at komme ud og møde deres kunder. Samtidig tror vi også, at gæsterne trænger til at komme ud, og se hvad der rør sig, forklarer Kurt Simonsen.

På den baggrund forventes der at blive lukket flere end 5000 gæster ind i løbet af lørdag, 26. og søndag, 27. marts, hvor Forår i Himmerland afvikles i Messecenter Vesthimmerland.

Mere end 30 år

“Forår i Himmerland” har fungeret i mere end 30 år, og indholdet af messen har ændret sig i takt med tiden.

Navnet har altid været “Forår i Himmerland”, men der har været forskellige koncepter i forhold til tidsånden. For nogle år siden deltog en del håndværkere. De gik sammen om at bygge et hus på selve messen. Nu deltager kun få håndværkere, de har rigeligt at se til.

I år er der mange bilfirmaer med. De fylder det meste af Hal 2. Alle byens fem nybilssælgere er med, plus VW i Aalestrup. De har en fællesstand - med hver sin lille afdeling.

- Det er blandt andet fordi en messe skal have noget for enhver, og biler er i høj grad til mænd, selv om jeg godt ved, at kvinder også køber bil, siger Kurt Simonsen.

Tidligere var det også normalt med et modeshow til en forårsmesse, men det er også ophørt.

- I dag holder butikkerne selv modeshow. Desuden var der Outlet Messe i Aars for et par uger siden. Der var butikkerne med. Derfor har de nok ikke et stort behov for at deltage nu, siger Kurt Simonsen og forklarer, at der ikke er så mange butikker fra byen med. Men der er dog nogle.

På den anden side deltager forskellige politiske partier på årets forårsmesse. Årsagen er højst sandsynlig, at de forventer, at der ikke er så længe til et folketingsvalg.

Messe for alle

Årets program afspejler ønsket om at messen skal være for alle.

Der indledes med et optog fra byen med Kimbrergarden og Aars Håndboldklubs børnehold. Kimbrergarden fortsætter med at spille i gangene i messecenteret.

Både lørdag og søndag er der harmonikamusik i cafeen.

Lørdag byder også på foredrag med tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen. Hun fortæller om sig selv, og om opstarten på ”LykkeLiga”, og hvordan det går i dag.

Noget af det sidste om lørdagen er, at Aggersborg Gospel Kor går på scenen.

Om søndagen er der tænkt på børnene.

Om formiddagen er der Tryllestøv (et børnetrylleshow). Lidt over middag kan man lytte til Lune Carlsen, der spiller Kim Larsens sange.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"