Det handler om børnenes trivsel

Af Torsten Hansen, Onsdag, 12/02/2020 13:46

Lotte Mølskov, mor til to (snart tre) elever på Aars Skole skriver:

 

Frit skolevalg eller skoledistrikter? Der er proklameret frit skolevalg i Aars – og begge skoler har bekræftet, at de kan modtage tre kommende 0. klasser til august.

Trods ovenstående er der besluttet at åbne tre 0. klasser på Østermarkskolen og to på Aars Skole. Dette betyder to store klasser på Aars Skole. Og tre mindre på Østermarken. Altså der flyttes elever fra Aars Skole til Østermarken.

Inden skolestart i august starter børnene i mini-sfo på skolerne. De elever som skal flyttes fra Aars Skole har allerede modtaget kvittering for optagelse i mini-sfo (maj-juli) og eftermiddags-sfo fra august. Altså bekræftelse fra kommunen d. 9/1-20 og ændring 5/2.

Politikerne vælger deres tidligere løsning fra 2017 med skoledistrikter, hvorfor? Tilbage i 2015 oplevede skolerne samme udfordring – der flyttede man elever fra Østermarken til Aars Skole. Altså to store 0. klasser. Siden 2015 er tilgangen ca. 8 elever på denne ene årgang.

En by i udvikling bør have frit skolevalg og vægte elevers trivsel højt – det er en investering i fremtiden. Vi skal vel også have plads til tilflyttere?

Det er selvsagt, at der er mere uro i en stor klasse og dermed koncentrationsbesvær. Flere elever sidder med "hørebøffer" i timerne for at koncentrere sig om skriftlige opgaver. Og så kan man godt dele op i mindre grupper – men det kræver uddannet personale for at få kabalen til at gå op.

Når den gode og langsigtede beslutning kan tages fra starten – hvorfor så "hovsa-løse" hen ad vejen.

Jeg undrer mig: Har man fra kommunens/politikerne side fulgt op på, om der var tale om en god beslutning dengang for (flere politikere og forvaltning er de samme), at kunne drage erfaringer af beslutningen den gang? Tages beslutningen ud fra et økonomisk synspunkt? I så fald har man undersøgt, om det reelt er en billigere løsning samlet, når det tages i betragtning, at der i klasser med mange elever bliver tilknyttet ”støtte pædagoger” for, at der kan blive tilstrækkelig ro på klassen. Som forælder er jeg bekymret for mine døtres skolegang og trivsel.

Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er en konkurrence mellem Østermarkskolen og Aars Skole. Det er simpelthen børnenes trivsel, jeg kæmper for. Lad os investere i børnenes trivsel og åbne tre 0. klasser på begge skoler.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"