DF Vesthimmerlands nye formand: Kritiserer partitop og håber på nyt kampvalg

Af Ture Damtoft, Torsdag, 16/06/2022 12:15

VESTHIMMERLAND: Dansk Folkeparti i Vesthimmerland er permanent nedlagt viser en hurtig google-søgning.
- Det er en fejl, det må jeg lige have kigget på, lyder det fra konstitueret formand Niels Peter Hougaard, der både har mod på at kæmpe videre for partiet og taler meget direkte om problemerne.
For uroen i Dansk Folkeparti kom tirsdag til Vesthimmerland.
Byrådsmedlem og spidskandidat Liselotte Lynge Jensen valgte at blive løsgænger og melde sig ud.
Beslutningen blev tilsyneladende truffet på partiforeningens bestyrelsesmøde mandag. Tre i bestyrelsen meldte sig ud enten umiddelbart efter mødet eller tirsdag.
- Lige nu vil jeg sige, det var lidt træls, vi mistede Liselotte i byrådet og de to andre i bestyrelsen. Det har gået godt i lokalforeningen, og de tre sagde på mødet i mandags, at vi skulle snakke sammen igen efter landsmødet til september, siger Niels Peter Hougaard.

For meget fnidder
Årsagen til flugten fra DF er uroen i folketingsgruppen med formand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard i spidsen.
Deres kritik af tidligere formand Kristian Thulesen Dahls beslutning om ikke at komme til gravøl - eller fest som DF kaldte det - i forbindelse med folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet var og er ikke rimelig og skader partiet, mener medlemmer i Vesthimmerland.
- Morten skulle ikke være gået ud og kritiseret Kristian. Det havde ikke noget formål og skulle aldrig være sagt. Hvis der var noget, kunne det være taget internt, siger Niels Peter Hougaard, der heller ikke sparer på kritikken af partimoderens rolle i at skabe uro:
- Pia er da med i det, det er ikke kun Messerschmidt. Hun skulle holde sig i baggrunden, siger den lokale formand og partimedlem i over 20 år.

Vil stemme på Thulesen Dahl
Han bakkede op om Morten Messerschmidt ved formandsvalget, men det var en betinget opbakning, og den er der ikke mere, hvis den rigtige kandidat udfordrer til kampvalg på landsmødet til september.
- Jeg har været Morten Messerschmidt tilhænger og har sagt, han skal have lov at være der, indtil vi ser, hvad der sket med retssagen imod ham. Det bliver lidt spændende til landsmødet, om nogen udfordrer ham, og jeg vil gerne have et kampvalg mellem ham og Kristian Thulesen Dahl, så stemmer jeg på Kristian, siger Niels Peter Hougaard.

Han er ikke optimistisk mht. at få chancen. Parløbet mellem Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl under valgkampen op til Folkesafstemningen har også fået Niels Peter Hougaard til at forvente, at den tidligere formand går med i det parti, som stort set alle forventer, Inger Støjberg stifter inden længe. Uagtet de tilbud om flere ordførerskaber til Kristian Thulesen Dahl. - Det er da for at lokke ham til at blive, siger Niels Peter Hougaard.

Og hvis Kristian Thulesen Dahl siger nej, kommer der nok mere kritik fra Morten Messerschmidt. 
Dansk Folkeparti er gået fra 21,1 pct. stemmerne og 37 mandater i Folketinget i 2015 til at ligge til 5,6 pct. af stemmerne i følge den seneste meningsmåling fra Voxmeter 12. juni - det ville reducere partiet fra nuværende 16 til omkring 10 mandater.
I Vesthimmerland skal der snarest holdes ekstraodrinær generalforsamling for at konstituere bestyrelsen og finde en ny spidskandidat i Vesthimmerland.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"