Fed 90er fest for 800 i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 15/11/2023 12:27

Værtshusene Jydepotten og Johannes V. blev genoplivet for en aften

AARS: Gensynsglæden var stor, da Idrætscenter Østermarken i lørdags var ramme om den store og totalt udsolgte 90er fest for 800 gæster. 

Gamle venner og bekendte fik set hinanden igen. For mange var det for første gang i mange år, og ikke alle havde helt let ved at genkende hinanden.

- Det var gensynsglæde, og folk havde ikke set hinanden i 30 år. Der var to, der sagde til mig, om ikke vi kunne lave en aftale om at have navn eller et ungdomsfoto klistret på brystet, hvis vi skal holde en 90er fest igen, siger Allan Mølgaard fra Idrætscenter Østermarken.

Gensynsglæden var også med værtshusene Jydepotten og Johannes V. - eller i det mindste det tidligere personale, der bemandede de to barer, og som havde fundet de gamle arbejdsskjorter frem. 

Særlig stor var glæden ved at se Minna Drejer bag baren igen. Den nu 82-årige bartender var og er nærmest en legende fra sine 25 år på Jydepotten.

- Hun er jo blevet lidt ældre ligesom resten af os, men det var så fedt at se hende igen. Hun er jo nærmest et ikon fra dengang, og at se hende i en Jydepotten-skjorte igen og bag baren, det var fantastisk. Jeg så, hun fik mange gode snakke med venner og tidligere kunder, og jeg tror, alle var glade for at se hende igen, og hun så også ud til at nyde det, siger Allan Mølgaard. 

Sprang i luften
Efter den helstegte pattegris til middagen gik festen for alvor i gang, da dansegulvet blev åbnet og Olav og Jan Larsen fik det fyldt med sangene “Kys Min Kat” og “Der Kommer en båd med Bananer”, som de også spillede på Johannes V. for 30 år siden, og som mange af gæsterne stadig kunne synge med på. Bagefter var det DJs Henrik Simonsen, Allan Jensen og radiovært på Radio Himmerland - Din Station på Mælkevejen - Peter Lund Hyldager, som stod for musikken, og alle tre havde taget 80er og 90er plader med. 

- Det sprang i luften, da de spillede Footloose. Så skulle alle bare ud på dansegulvet. 

Det var en vild fest. Folk var bare så klar til at slå sig løs. Der var virkelig god stemning, allerede da de kom, og det gjorde det lidt magisk, siger Allan Mølgaard, der giver lidt nøgletal fra aftenen.

Der var 800 gæster, 26 bartendere, 4 dørmænd, 3 DJs, der blev drukket ca. 400 røde kander og 3000 fadøl, og spillet mange fede sange. To tal han ikke har endnu er, hvor stort overskuddet er, og hvor mange år der skal gå, inden succesen skal gentages.
- Overskuddet har vi ikke overblik over, men der bliver et overskud, som vi kan investere i Idrætscenter Østermarken til at give brugerne bedre faciliteter. Om vi skal gentage festen? Det har været et kæmpe arbejde. Vi har brugt rigtig lang tid på det. Det bliver ikke noget, vi kommer til at gøre hvert år, så ville det også blive lidt udvandet, tænker jeg, og der ligger som sagt utrolig meget arbejde i det. 

Vi skal jo også have tid til alt det andet. Nu skal vi lige sunde os ovenpå en virkelig vellykket fest, og så må vi se, hvad fremtiden byder, siger Allan Mølgaard. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"