Flot Aars Skole musical med politiske yderpunkter

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/02/2024 08:00

AARS: Er du fattig, er det bare i fængsel med dig.

Det var statsministerens nye udligningslov om forslag til afskaffelse af fattigdom og begyndelsen på en forvandelse fra venstrefløjens mareridt til højrefløjens ditto i en politisk ladet men sjov, underholdende og velspillet skolemusical fra Aars Skole.

- Man må ikke tage hverken manuskriptforfattere eller instruktør til ansvar for det politiske budskab, slog instruktør Trine Halkjær fast, der også skrev manuskript med Rune Erlandsen.

De to undervisere stod igen for en uge sammen med elever fra 6. til 9. klasse, der gav en uge af deres fritid til at giver syv forestillinger for forældre og alle skolens elever.

De gjorde det godt, og især sangene - nok så vigtigt for en musical - var vellykkede takket være elevernes gode stemmer.

Via en drømmerejse, hjælp fra altid hjælpsomme hjemløse, sang i rundkreds om et lejrbål og ligegyldighed og forargelse fra de rige blev statsministeren - spillet af Lærke Lundblad fra 8.A, der havde en vis slående lighed med Mette Frederiksen - omvendt til at ville hjælpe alle ud af fattigdom ved at dele med hinanden.

Ligesom de hjemløses hjem var budskabet skåret ud i pap, men underholdende var det, og i det mindste kunne alle blive fornærmede, hvis man absolut ville det i stedet for bare at klappe af de unge elevers talenter.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"