Folkemøde i Vesthimmerland om udvikling i landdistrikter

Af Ture Damtoft, Fredag, 07/06/2024 13:28

VESTHIMMERLAND: Arrangørerne bag folkemødet i Vesthimmerland i morgen lørdag, 8. juni har store forhåbninger til debatten om udvikling og muligheder i landdistrikterne i først og fremmest Vesthimmerland men i princippet alle landdistrikter i Danmark. 

- Mit håb er, at vi får nogle signaler om, hvordan vi ønsker, vores landdistrikter skal se ud i fremtiden, så det kan blive nogle gode arbejdssteder og bosteder. I øjeblikket er der en fraflytning af landdistrikter, vi er ikke ligeså mange, som vi har for 20 år siden, siger Gunnar Villumsen, der er en af initiativtagerne til folkemødet.

Det er blevet rykket indenfor i Tolstrup Forsamlingshus, der er 100 tilmeldte, og alle er velkomne til debatten om eftermiddagen.

I panelet sidder MF og minister Marie Bjerre (V), MF Bjarne Laustsen (S), formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard samt borgmester Per Bach Laursen.

I Vesthimmerlands Kommune er befolkningstallet faldet med omkring 1000 siden 2019, men landdistrikterne udgør fortsat den største del af befolkningen med lige over 10.000 indbyggere udenfor byerne. 

- Det skal være således, at det er attraktivt at bo her. Når vi vælger landdistrikter til, så vælger man også at skulle gøre noget aktivt selv. Hvis vi vil have et forsamlingshus, skal vi gøre noget selv, og når vi kan samle 100 til et folkemøde, er det fordi, vi gør noget selv, og det kan måske sætte nogle aftryk. Vi vil lave en konklusion på dagen og lader det gå i trykken som et hæfte, og det skal være en dokumentation for, hvad vi har lavet og samtidigt sende nogle signaler om, hvordan det skal gøres attraktivt at bo i landdistrikterne, siger Gunnar Villumsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"