Fra syv mål bagud til 10 måls sejr: Aars HKs herrer vendte kampen på hovedet

Mandag, 29/01/2024 13:42

Håndbold 3. division herrer
Støvring - Aars HK
22 - 32 (16 - 14)

HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs 1. hold herrer stod i weekenden overfor en betydningsfuld kamp i 3. division ude mod Støvring om fortsat mulighed for at nå 2. pladsen i rækken, der giver ret til at komme ud at spille om oprykning.
Støvring mødte op til kampen med en stribe på otte sejre lige siden nederlaget i Aars tilbage i oktober måned.
Aars mødte op til kampen med knap så god historik men med et par storsejre efter juleferien.
Men da Aars fortsat var uden den skadede målmand Jacob Nitholt samt en af holdets profiler, den hurtige højreback Anders Hyldal, var det ikke uden en vis portion bekymring at Aars drog til Støvring.
Aars mandskabet lagde mildest talt også rigtig skidt ud med mange tekniske fejl og uskarpe skytter, der missede flere chancer. Målmanden havde ingen redninger, og derfor var stillingen også fortjent 5-1 til hjemmeholdet efter blot 6. min.
Ligesom man troede, det ville vende, da Aars fik reduceret til både 8-5 og 10-7, så rykkede Støvring pludselig til 15-8, og pointene virkede langt væk.
Til deres store ros bevarede Aars spillerne og bænken roen, og med tålmodighed og troen på egne og holdets evner formåede de at vende slagets gang.
Forsvaret begyndte at få bedre fat, hvilket gav den unge målmand Zander Rødvig bedre betingelser, og han leverede redninger.
Afslutningerne blev i den anden ende af bedre kvalitet, og Aars fik stille og roligt kæmpet sig tilbage gik til pause kun bagud med to mål ved stillingen 16-14.
Et forvandlet Aars
Uanset hvad trænerne Brian Engstrøm og Jesper Pallisgård talte med spillerne om i pausen, virkede det, og det var helt forvandlet Aars mandskab, der løb ud til 2. halvleg.
Allerede efter 2 min. var kampen helt lige med stillingen 16-16.
Midterforsvarerne Nicolai Schreiner og Jeppe Rask fik etableret forsvaret og kontrollen over spillet ind over midten, og på de to back positioner supplerede Tobias Simonsen på højre back og hhv. Thomas ”Lange” Steffensen og den unge Mikkel ”HO” Holm Pedersen på venstre back med godt styr på Støvrings gennembrudsforsøg. I den anden ende viste Thomas ”Lange” Steffensen sin energi og sit høje håndboldniveau med såvel gode skud bagfra og hurtige gennembrud, ligesom den unge højre fløj Simon Holm Pedersen viste sine evner med flere afslutninger af teknisk høj kvalitet.
De markante forbedringer i spillet betød, at Aars efter 19 min. havde et truende nederlag til at have fuld kontrol over kampen med en 26 - 19 føring.
Støvring forsøgte kort med mandsopdækning af stærkt spillende Thomas ”Lange” Steffensen, men her viste Aars holdet sin store bredde og 5 mod 5 spillet skabte blot plads til de øvrige spillere.
Aars udbyggede forspringet og vandt med 32 - 22 og er kun et enkelt point efter Støvring.
Kampen viste Aars holdets store moral og gejst, og at de besidder evnen til ikke at lade sig gå på af modgang men bevare tålmodigheden til at træffe de rigtige beslutninger.
Det må give en vis portion selvtillid til den næste spændende kamp mod Nøvling, som netop ligger på den eftertragtede 2. plads, omend der sandsynligvis ikke bliver råd til at være så meget bagud mod et noget mere rutineret Nøvling mandskab.
Kampens spiller og topscorer blev Thomas ”Lange” Steffensen 9 mål, Simon Holm Pedersen 7, Jeppe Rask og Tobias Simonsen 4 mål, Jacob Brix, Mads Nygård, Rasmus Thorn 2 og Nicolai Schreiner, Lasse Kristoffersen 1 mål

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"