Fremgang for damerne i Aars Idrætsklub

Af Af Ture Damtoft, Onsdag, 04/01/2023 09:11

FODBOLD: Træner trekløveret for damerne er på plads i Aars Idrætsklub.

Kort inden nytår blev der forlænget med træner René Carøe og assistenttrænerne Ole Spleth Sørensen og Kenneth Kragelund. 

Aars IKs førstehold på damesiden opnåede en placering som nummer tre i deres Serie 1 pulje, og målsætningen er en stabil indsats i rækken.

 - Vi fortsætter det gode samarbejde og ser frem til den nye sæson, siger René Carøe, der hellere vil tale fremgang i antallet af spillere på dame siden.

- Vi fik et syv-mands holdt igang med de unge spillere på 17-18 år. Og vi kunne godt stille et 11-mands hold mere, hvis spillerne er indstillede på det, men det er Kenneth Kragelunds fortjeneste, siger René Carøe.

Og assistenttræneren fortæller meget gerne om arbejdet med damerne - eller “tøserne” som han kalder dem.

Kenneth Kragelund vil gerne have aflivet myten - hvis den fortsat eksisterer - om, at damerne tænker på, hvordan håret sidder.

- Det er så godt at få fortalt om damesiden. Når først de kommer ind på banen, går de til hinanden, og de er helt med på at blive beskidte. De går lige så meget til den som drengene. Vi var over 40 spillere i efteråret, og jeg håber, vi får ligeså mange igen. Vi har sat barren, så alle kan være med. Man kan komme og få noget motion uden nødvendigvis at kunne lave en hurtig et-to eller en glidende tackling. De får noget sved på panden og bruger deres fysik. Når først de kommer ind på banen, går de til hinanden, og de er helt med på at blive beskidte, siger Kenneth Kragelund.

Den største forskel på damerne og herrerne ser han i prioriteterne. 

Når “tøserne” kommer til træning, bliver der løbet et par runder om banen og “snakket af”, inden fodbolden tager over. Der er også mere plads til andre ting end fodbold - det er helt okay at komme til træning en enkalt gang om ugen og spille kamp i weekenden.

- Prioriteringen en anderledes for piger generelt. Vi lægger meget vægt på, at det er okay at misse en træning og stadig kunne spille kamp. Det handler igen om, at alle skal kunne være med. Til gengæld giver de den også alt, når der er kamp. Selv det nye 7-mands hold, som ikke vandt en eneste kamp i efteråret, går ind på banen for at vinde og går til den, siger Kenneth Kragelund. 

Den vigtigste halvleg er den trede.

I den bliver der arbejdet på det sociale og på gruppedynamikken.

Nogen gange hjulpet af lidt god mad fra træneren, der er udlært kok.

- Vi er der for at snakke og tænke fodbold, og så er vi nødt til at være en gruppe. At forstå og respektere hinandens styker og svagheder. Der hjælper tredje halvleg til at gøre gruppen sammentømret. Sådan et kvarters tid eller 20 minutter gør en forskel inde på banen og er med til at gøre det sjovt at gå til fodbold. De er der for sporten, men det sociale er en af grundene til, at vi havde 40 spillere i efteråret, og jeg håber, vi får det samme her i foråret, siger Kenneth Kragelund. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"