Full-pull for de fedeste traktorer tilbage i Aars på fredag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 22/06/2022 08:07

Slut med begrænsning på gæster og fuld skrue for både traktorer og fadølshaner til traktortræk i Aars fredag.
Arrangørerne bag det efterhånden traditionsrige træf er som altid Himmerlands Landboungdom.
Formand Louise Avlskarl - der håber snart at kunne træde lidt i baggrunden - melder alt klart og endda uden voldsomme prisstigninger.
- Vi har 87 trækkere tilmeldt, og så er vi bare superglade for at kunne holde et traktortræk igen, hvor vi ikke skal tænke på restriktioner og bare kan holde en fest med masser af mennesker. Sidste år kunne vi kun lukke 500 ind, i år håber vi at være tilbage på det normale niveau på 2000 - 2500 gæster, siger Louise Avlskarl.
Tørlagte
Hun holder et nervøst øje med vejrudsigten - men lige nu kunne det ikke være meget bedre; 25 grader, lidt sol og højest 1,4 mm. nedbør.
- Selvom det regner, så skal der mere til at tage pippet fra os. Der skal nok blive fest alligevel, siger hun.
Så meget fest regner arrangørerne med, at der er bestilt omkring dobblet så meget øl hjem som i 2021, og der vil være tre udskænkningssteder.
- Vi lyttede til kritikken fra sidste år, hvor vi fik hug for ikke at kunne følge med. I år har vi nok af både øl og haner. Vi har bestilt så meget hjem, fordi vi fra andre steder har hørt, at de simpelthen bliver tørlagte. Vi har været lukket inde af corona, så alle kommer bare ud, holder en fest og giver den maks. gas, siger Louise Avlskarl.
Maden og sodavand koster det samme som sidste år, snolder er blevet lidt billigere.
- Familierne skal kunne komme uden at skulle betale meget mere, så må man betale en femmer mere for fadøl, siger Louise Avlskarl.
Dæk siger ka-blam
Slæden, de 87 traktorer skal køre med, er The Black Devil på mellem 16 - 24 ton.
Jo tungere en traktor, jo tungere en slæde - den største klasse er for traktorer på 14+ ton.
- Vi kommer med det hele. Slæden, baneskraber, tromle, laser til at måle distance og vægt til at veje traktorerne. Vi er en af de mest effektive i Danmark. Vi har omkring seks timer til at køre 87 traktorer igennem, der klarer andre slædehold måske 40-45. Ingen kan køre så mange igennem som os, det er nok derfor, de har bud efter os fra Aars igen, siger Niels Sørensen fra The Black Devil holdet.
Er man ligesom journalisten stadig ikke helt blevet bidt af traktortræk, kan formandens salgstale måske overbevise en om at give det en chance.
- Det skal bare opleves. Man kan ikke rigtig beskrive, hvordan det er, når man mærker den rungen fra motorerne, eller når det siger ka-blam, når et dæk springer. Det er ægte drama, og så er der bare en fed afslappet stemning, hvor alle er velkomne. Man skal komme både for oplevelsen, for at støtte himmerlands Landboungdom, have en fest og være med i et hyggeligt fællesskab, siger Louise Avlskarl.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"