Genbrugs stand-by i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Mandag, 14/09/2020 12:52

VESTHIMMERLAND: En genbrugsprocent på 98 og fire gange så meget plast indsamlet.

Det er facit efter et forsøgsprojekt i Vesthimmerlands Kommune, hvor 300 husstande i V. Hornum fik ekstra information og samarbejde om at genbruge så meget blød plast som muligt.

Syv folketingsmedlemmer anerkendte det flotte resultat, der er så godt, at projektet skulle bredes ud i hele Vesthimmerlands Kommune.

Det er nu sat på stand-by, fordi regeringens klima-udspil ikke er foreneligt med den praksis, som Vesthimmerlands Forsyning har implementeret.

Det vil den kommunalt ejede virksomhed have ændret på.

I samarbejde med virksomheden Genplast i Farsø og de borgere, som har indsamlet al den bløde plastik, havde Vesthimmerlands Forsyning inviteret MFerne for at prøve at påvirke det endelig udspil.

- Vi synes, vi gør det på den rigtige måde. Vi tænker lokal indsamling og lokale arbejdspladser, så det hele ikke bliver for centraliseret, sagde Jens Lauritzen, formand for Vesthimmerlands Forsyning, og han blev suppleret af direktøren for virksomheden.

- Vi har sat projektet på stand-by. Alle kan sortere deres plast på samme måde i dag, og vi ville bringe pilotprojektet med oplysning ud i hele kommunen. Det er sat på stand-by nu pga. klimaplanen. Det er vigtigt for os, at der er frihed til at gøre det på den rigtige måde. Den frihed er der ikke i klimaplanen, siger Morten Aaby Nielsen.

Læs mere i Aars Avis...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"