Gensyn i Haverslev var som første skoledag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 03/03/2021 09:00

HAVERSLEV: Flaget var oppe og lærerne Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev kippede med små Dannebrogsflag for eleverne, da de unge endelig kunne vende tilbage.

Fra kl. 15 mandag eftermiddag var der igen åbent for eleverne efter nogle hårde måneder med online undervisning og savn af venner - selv om skolen har prøvet at bevare fællesskabsånden.

- Vi har kørt rigtig meget online undervisning; både bogligt og sociale aktiviteter.

Vores køkken har været meget aktiv, hvor eleverne kunne melde sig til ”køkkentjansen”. De har stået derhjemme og lavet dansk hakkebøf og vandbakkelser, mens de har fået instrukser fra vores køkkenchef Iben. Vi har også haft fysiske aktiviteter med f. eks. nogle mere kreative løbetue, hvor eleverne måske skulle skrive HCI på deres gps-kort eller nå så og så mange højdemeter. Eleverne har sagt, at det har været noget mere motiverende med de alternative mål, fortæller forstander Jens Grønhøj.

Endelig har der også været HCI-fællessang hver for sig, men uanset alle de gode initiativer, opvejer de ikke, at de unge kan være sammen på efterskolen i Haverselv. De 137 elever ankom i løbet af eftermiddagen, viste deres negative Corona-test og kunne så gå op på deres værelser, og for nogle skulle der tages julepynt ned, hvilket var en lille påmindelse om, hvor længe det er siden skolen blev Corona-lukket.

Der havde været lidt nervøsitet om at skulle begynde igen, som moderen til 16-årige Pernille Justesen fortalte.

- Hun har glædet sig rigtig meget, og det har nok ligget på 12 på en 10-skala. Men om morgenen tænkte hun lidt på, hvordan det ville være at møde dem allesammen igen, sagde Pia Vestergaard Klok. Hendes datter var ikke den eneste, som lige skulle finde sig tilrette igen.

- Der var godt humør og elever, som nok følte det som første skoledag og var lidt nervøse, men de fandt hurtigt ind i de vante rammer. Vi havde en god middag, og så fik de lov at være sammen igen og bare nyde at være tilbage sammen. Allerede i dag (tirsdag, red.) er der den gamle vante stemning, siger Jens Grønhøj.

Eleverne er inddelt i grupper på op til 30. I de grupper må de gerne være i nær kontakt, men skal holde afstand til andre elever.

Tirsdag begyndte programmet for test for corona-virus, og eleverne opfordres til at tage så lidt hjem som muligt og ellers opholde sig på skolens areal for at minimere risikoen for Corona-smitte.

- Vi har siddet i møder med regionen, ministeriet og foreningen for efterskoler og fået opdateret de restriktioner, der gælder. Besøgende skal have mundbind på, og så har vi omdannet idrætshallen til testcenter tirsdag og fredag formiddage. De første 14 dage er det Falck, og så er tanken, at eleverne skal kunne lave selv-test med overvågning af personalet, og det, tror jeg, alle er med på, siger Jens Grønhøj, der håber at kunne sende velforberedte elever videre til ungdomsuddannelser.

I første omgang har vi sagt, at det er en god idé at være her så meget som muligt frem til sommerferien, også for at indhendte det forsømte både fagligt og socialt, siger Jens Grønhøj.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"