Håber ikke på hvid vej jul

Af Ture Damtoft, Onsdag, 29/11/2023 08:00

VESTHIMMERLAND: Kulden er for alvor kommet, men sneen holder sig stort set væk.

I det mindste ifølge de seneste prognoser fra DMI, der forudser konstante temperaturer under nulpunktet frem til onsdag næste uge, men højest tre centimeter sne torsdag og lørdag.

Disse forudsigelser volder ikke noget besvær hos de ansatte hos Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune, som kun var ude med saltvognene søndag nat, og måske helt kan undgå det.

- Hvis vejene tørrer op, salter vi ikke. Så kan salten sagtens tage den lille smule sne, der falder. Vi sidder her døgnet rundt og holder øje med situationen. Det ser ud til, at der bliver ned til 5 til 7 minusgrader resten af ugen, og får vi stort set ingen nedbør, kommer vi ikke til at salte hver nat. Det bedste, der kan ske for os, er, at vejene tørrer op. Men kommer der tre centimeter sne torsdag, skal vi muligvis ud med saltvognene igen. Det kommer også lidt an på, om sneen blæser væk, siger afdelingsleder Henrik Grøn.

I vinteren 2022 blev der ryddet og saltet vinterveje for 6,7 mio. kroner, og budgettet er det samme i år.

Der er 250.000 kilo salt på lager - eller 2500 tons som svarer til ca. 100 læs til en saltvogn.

Måske nok til hele vinteren.

- Det er nok, hvis vi får en normal vinter, men vi har prøvet at løbe tør for salt før jul, siger Henrik Grøn, der tøver lidt på spørgsmålet, om han håber på hvid jul eller ej.

- Det er mig, der har vagten, så jeg håber ikke på hvid jul, men det siger jeg ikke højt til mine børnebørn, lyder det fra Henrik Grøn.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"