Hæderspris til HCI i Haverslev

Af Ture Damtoft, Mandag, 27/09/2021 15:58

HAVERSLEV: De overraskede elever på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole skulle lige høre det fra undervisningsministeren igen, og så brød de ellers ud i jubel og klapsalver.

Pernille Rosenkrantz-Theil begyndte sin tale med at sige, det var flot at vinde Undervisningsmiljøprisen, men den blev ikke helt fanget, så hun skar det ud og sagde: "Tillykke, det er HCI, som har vundet prisen".

Prisen er på 100.000 kr. og blev givet til HCI for deres indsats under nedlukningerne i 2020.

Indstillingen til prisen kom fra en tidligere elev, der roste skolens lærere, ledere og køkkenpersonale for at have bevaret ånden af fælleskab mellem eleverne i de mange uger, hvor de ikke kunne komme i skole.

En kæmpe pragtpræstation kaldte undervisningsministeren det.

- Der var opfindsomhed, vilje og solidaritet, og jeg er ved at falde omkuld af respekt for indsatsen. HCI ydede en særlig og ekstraordinær indsats, og derfor får I hædersprisen, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil, der desværre kun var med på storskærm pga. et aflyst fly fra Kastrup.

De to forstandere Søren Troelsen og Jens Grønhøj fik derefter overrakt diplom, blomster og ikke mindst en kæmpe check på de 100.000 kr. af Jannie Lindskov fra Dansk Center for Undervisningsmiljø.

I sin korte takketale sagde Jens Grønhøj, at de var overvældet og stolte over hædersprisen.

Læs mere i Aars Avis...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"