Højesteret giver vandselskaber medhold mod Skatteministeriet

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 20/11/2018 09:05

Aars Vand har måske betalt 1.300.000 kroner for meget

Af Ture Damtoft

Vandsektoren fik i sidste uge i Højesteret medhold i Danmarkshistoriens største skattesag. Sagen handler om den skattemæssige værdisætning af vandselskaber og kunne være endt med en regning på op til 36 milliarder kroner i ekstra skat til danskerne.

- Vi er meget tilfredse med, at Højesteret har givet vandsektoren medhold i, at SKAT ikke har fulgt de politiske intentioner i forhold til fastsættelse af de skattemæssige åbningsbalancer og dermed virksomheders og danskernes betaling af skat via vandregningen, siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

DANVA og Danske Vandværker har sammen ført sagen på vegne af medlemmerne og i sidste ende vandkunderne siden 2011.

- Alene SKATs egne beregninger dokumenterer, at de politiske intentioner med vandsektorloven om lavest mulige priser ikke blev efterlevet af SKAT. Der er tale om lovsjusk, som vi på vegne af danskerne har ønsket at rette op på. Skattelovgivningen er aldrig blevet udformet af embedsværket og implementeret, som det var ønsket og besluttet af politikerne bag vandsektorloven. Men det har Højesteret nu rettet op på, siger Carl-Emil Larsen.

Men med dommen er der ikke rettet helt op, for der er stadig blevet betalt alt for meget til SKAT. Aars Vand har alene betalt 1.300.000 kroner - penge som kun kunne komme ét sted fra, nemlig forbrugerne.

- Nu har SKAT ikke fået medhold, så nu skal det hele genberegnes og tilbage igen. Det er en kæmpe sejr for os som forsyningsselskab, og jeg er sikker på, vi får noget tilbage, men hvor meget ved vi ikke, siger driftsleder på Aars Vand, Per S. Havbro.