Hacker angreb koster HEG mindst en halv million

Af Ture Damtoft, Torsdag, 30/11/2023 12:10

AARS: Tre dage efter hackerangrebet på HEG er alle interne systemer og databaser fortsat lukket ned. 

Indtil videre har det kostet adskillige hundredetusinder, og regningen kan meget vel stige.

Onsdag konstaterede man, at nogle af undervisernes PCere er inficeret med den virus eller trojanske hest, som hackerne er lykkedes med at få ind i skolernes netværk. 

Derfor bliver alle computere nu scannet, endnu en omkostning i penge men også tid, da det foregår i Norge. 

Direktør Ulf Givskov Bender mener ikke, han og skolen havde anden udvej og derfor må acceptere de store ekstra og ekstra ærgerlige omkostninger.

- De samlede omkostninger kommer op på i hvert fald en halv million, og det er kun de direkte omkostninger til konsulenter og udstyr. De afledte omkostninger med tabt undervisningstid og måske overarbejde med at indhente det tabte, når vi får netværket igen, er ikke talt med, siger han, der ikke så en forhandling med hackerne som et alternativ.

- Vi har ikke taget dialogen med dem. Det er muligt, det havde været billigere, men grundlæggende skal vi ikke forhandle med kriminelle, og her får vi sikret, at vi er helt fri af dem. Og kan de få penge ud af os en gang, hvornår vil de eller nogen andre hackere måske prøve igen, spørger Ulf Bender Givskov retorisk. 

Der har været fremskridt i arbejdet på at normalisere situationen. 

Natten til torsdag kunne alle scannede computere igen kobles på internettet, og elever og undervisere igen få adgang til undervisningsmaterialer.

Men de interne netværk bliver først tilgængelige næste uge.

- Vi kører processen meget sikkert. Der er stor risiko for, at angrebet spreder sig, så vi har lige nu et meget afgrænset netværk for at kunne gennemføre undervisningen på bedst mulige vis. Vi tør ikke koble den store server på endnu, og det sker først i løbet af næste uge. Mere præcist kan jeg ikke sige det nu, siger Ulf Bender Givskov.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"