Haverslev frisører fik ranet salonen to nætter i træk

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 19/05/2020 12:13

HAVERSLEV: Medejeren af Amazing by Anni & Carina bor lige ovenpå frisørsalonen på Jyllandsgade 14.

Hun så indbrudstyvene natten til mandag, 18. maj.

De var desværre så langt væk, og det var så mørkt, at hun ikke kunne give politiet en beskrivelse eller et registreringsnummer på den scoter, de kørte væk på.

- Jeg blev ringet op af alarmfirmaet midt om natten og kiggede ned mod salonen. Der var et lysglimt, og lidt efter så jeg en mand rende over til en scooter. Så kom der en til men en stor firkantet taske på ryggen, der så tung ud. Han satte sig på bagsædet, og de kørte væk i retning af hovedvej 13, fortæller Anni Rosendal Mark Lauridsen.

Tyvene var sluppet væk med en masse hårprodukter, føntørrere og andre materialer til en værdi af ca. 25.000 kroner.

Allerværst var dog tabet af fire frisørsakse til en samlet værdi af 62.000 kroner.

De tilhørte medejer Carina Degn Holmgaard.

- De tømte lige mit rullebord for sakse, og er gået forbi Annis. Heldigvis kunne jeg låne et par sakse fra en sælger, så jeg ikke var tvunget til at afluse alle mine aftaler, siger Carina Degn Holmgaard.

Heldigvis tog begge frisører kloge af skade også deres sakse med hjem efter lukketid.

Kun to ridser

For natten til tirsdag, 19. maj var tyvene igen på besøg.

Denne gang fik de taget resten af de dyre hårprodukter og den sidste af, hvad der var, fire føntørrere i salonen.

- Jeg havde talt med en tømrer mandag om at sikre vinduerne. Jeg havde simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, de ville slå til to nætter i træk. Nu kommer tømreren i dag (tirsdag, 19. maj, red.), så vi får sikret vinduerne, siger Carina Degn Holmgaard.

Der er næsten ingen spor efter indbruddet. Tyvene skaffede sig adgang ved at "skubbe" to låse i et vindue op, og det eneste, der er at se, er et par ridser på rammen og to meget små ridser på låsene under vinduesrammen.

Det var samme fremgangsmåde ved det andet indbrud, som kun skete, fordi tømreren havde så travlt om mandagen, at han ikke nåede opgaven.

- Han har også travlt i dag, men nu er vi kommet foran i køen heldigvis, siger Carina Degn Holmgaard.

Fuld erstatning?

Både hun og kompagnonen er sikre på, at tyveriet er sket med henblik på et videresalg.

Derfor advarer de om at købe umuligt billige professioneller produkter og ikke mindst frisørsakse.

- Får man tilbudt noget meget billigt, kan det sagtens være fra vores salon. Jeg tør næsten ikke tænke tanken, men det kan være en, som selv vil åbne en salon, for nu har man i hvert fald alt udstyret, siger Carina Degn Holmgaard.

Selvom hun har to lånesakse, er det ikke det samme.

Frisørsakse er avanceret metallurgi, hvor stålet i grebet er så tilpas blødt, at det former sig efter brugerens greb. Dertil kommer 15 års garanti og et næsten-ikke-eksisterende brugt-marked.

Derfor håber ejerne på fuld erstatning fra forsikringsselskabet.

- De sender en taksator. Hende, jeg talte med i Alm. Brand, var ved at falde ned af stolen, da hun hørte beløbet. Men, det er prisen for de bedste sakse, siger Carina Degn Holmgaard.

- Jeg har haft mine sakse i 10 år, og de er så gode som nye, selvom de ikke er blevet slebet, supplerer Anni Rosendal Mark Lauridsen.

Salonen var åben igen allerede tirsdag formiddag, da der var blevet indkøbt et par nye føntørrere, og ud på eftermiddagen var vinduerne også sikret.

Deres sakse tager frisørerne med sig hjem fra nu, og råder andre frisører til det samme.

- Det er lidt som at blive amputeret. Det er jo vores vigtigste redskab, og når man har dem i så mange år, bliver men lidt øm over dem, siger Carina Degn Holmgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"