Helt tæt på når musik og kunst smelter sammen

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/03/2019 10:00

Kunstner og musikere skaber fælles kunstkoncert

AARS: Billedkunstneren Nadja Adelborg, Aars, har brugt det seneste halve år, på at skabe de værker som i denne uge pryder Aars Hotels indgang - også kaldet Tårnet.

- Det har været en spændende proces. Jeg har lyttet til musik fra jazztrioen Between The Lines, og lavet malerier ud fra de tanker der dukkede op hos mig, forklarer Nadja Adelborg.

Det har for hende været en helt anderledes måde at skabe kunst på, men meget inspirerende.

- Jeg er sommetider blevet helt fanget af få ord og så blevet grebet af stemningen, der har været sjov, fortsætter hun.

Samarbejdet har stået på i cirka et halvt år, hvor Nadja Adelborg har skabt en række nye værker, hvor tonerne og stemningen er endt på lærredet.

Udstillingen på Aars Hotel kommer dog ikke til at ”stå alene”.

Søndag, 10. marts laver Nadja Adelborg og Between The Lines en fælles kunst-koncert på hotellet.

Her vil publikum ikke kun kunne opleve malerier skabt ud fra musik. Men også musik skabt ud fra malerier.

- Processen begyndte i 2017, hvor Nadja skabte billeder med inspiration i min musik. På samme måde har jeg skabt ny musik med inspiration fra hendes kunst, siger Line Mortensen.

Line Mortensen har sin jazztrio Between The Lines - Trio med, som består af Jakob Mygind på sax og Carsten Kær Nielsen på klaver og Line Mortensen selv som sanger.

Med kunstkoncerten vil Nadja Adelborg og Line Mortensen invitere publikum ind i den aktive skabende proces, som kunstnere bevæger sig i. Et rum der er defineret af indtryk og udtryk. Til kunstkoncerten arbejder de to kunstformer desuden sammen i skabelsen af et nyt værk.

- Vi vil have publikum helt tæt på den kreative process, så de oplever det kreative og skabende i dialogen mellem billede og musik, siger Line Mortensen. Arrangementet afsluttes med at invitere publikum til dialog om oplevelsen med kunstner og musikere i en nærværende atmosfære på Aars Hotel.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"