Inspirationsdag med Rebild Uldlaug

Onsdag, 16/09/2009 09:25

Lørdag den 19.september fyldes Spillemands- Jagt og Skovbrugsmuseet  atter af en stor flok af engagerede og flittige mennesker. Rebild Uldlaug stiller med ca. 25  â€aktivister”, der vil vise deres kunnen i form af udstillinger og arbejdende værksteder. Der vil være aktivitetsborde hvor alle kan få lov til at prøve. 
Uldlaugets medlemmer er meget alsidige. Der arbejdes bl.a. med  vævning, spindning, våd- og tørfiltning, strik, hakning, knipling m.v. Lauget har medlemmer i det meste af Himmerland, og man mødes ofte til inspirationsmøder og planlægning af kommende arrangementer. Årets ulddag har udover de faste indslag ofte et eller flere temaer. I år er det anderledes garner  og tørklæder, der er på programmet. En række naturmaterialer kan forarbejdes  til  garner, og når man hører de eksempler som lauget nævner af materialer de vil lave garn af, så kan det vist kun opleves ved selvsyn. Hør blot:  bønne- og mælkegarner, banangarn, bambusgarn, brændenældegarn, papirgarn, bast, metaltråd, rami/uld, soyagarn  o.s.v. Årets andet  tema handler om tørklæder i alle afskygninger. 
I salen arrangeres en fælles tørklæde-ø/tørklædetræ, hvor der vises tørklæder i forskellige teknikker og  materialer. Derudover præsenteres en hel række plancher, der fortæller om de enkelte fåreracer, samt råuld og garnprøver. Der vil på dagen også være mulighed for at se udstillingen om vikingeskatten fra Rebild, der  blev fundet i 1971. Rebildspillemændene underholder, og i cafeen kan der købes kaffe og b
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"