Kimbrertorvet igen centrum for liv i Aars

Af Ture Damtoft, Fredag, 28/04/2023 16:18

AARS: Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvor meget Kimbrertorvet betyder for livet i Aars, behøver de bare slå et smut forbi her fredag eftermiddag. 

Flere hundreder var samlet for at være med til indvielsen af overdægningen på torvet, og ude ved boderne med mad og øl, var det næsten ikke til at komme hverken frem eller tilbage, men alt blev selvfølgelig taget med et smil.

Selv da nærmest en katastrofe indtraf, og Aars Handels bod løb tør for øl - der gik lige 10 minutter, så havde Jørgen Sørensen fået hentet et par nye fustager. 

Sammen med Jørgen Kristensen og Finn Mathiassen har han været en af hovedkræfterne bag projektet, der har været syv år undervejs og nu skal være en af de bærende rammer for livet og udviklingen i Aars, som borgmester Per Bach Laursen sagde i sin indviselsestale.

- Ambitionen er, at huset skal være med til at styrke fremtiden i Aars. Handelslivet, sammenholdet og fællesskabet. Tak til alle, også de frivillige kræfter, og tak for et fantastisk samarbejde til alle, sagde Per Bach Laursen. 

Arbejdsgruppen, hvor Vesthimmerlands Kommune, Aars Borgerforening, Aars Handel og projekt Gang i Byen var med, blev repræsenteret af Finn Mathiassen, der takkede både modstandere og støtter af projektet.

- Modstanderne har været med til at forme projektet gennem en god debat. Det kan være svært at fatte, det er lykkedes at skabe en bygning med stor kunstnerisk værdi, som er åben og byder besøgende indenfor. Når vi tager fat i Aars, så sker der noget, og det har jeg set, siden jeg kom til byen i 1976. Der er store kræfter i den proces og tak til alle for samarbejdet, sagde Finn Mathiassen. 

Resten af eftermiddagen og ud på aftenen kan de mange hundrede nu bruge på at hygge sig, måske drikke en fadøl eller to eller få en sodavand, lytte til levende musik og glæde sig over, at livet og foråret i centrum af Aars i den grad er kommet tilbage. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"