Kulturfestival i Aars med mad og musik

Af Ture Damtoft, Onsdag, 30/08/2023 09:00

AARS: I morgen torsdag holder Aars Handel i samarbejde med Aars Kirke en stor international kultur og madfestival.

- Vi vil gerne samle de mange kulturer vi har i Vesthimmerlands kommune, derfor fik vi ideen til at lave en mad- og musik-festival, for der findes ikke noget, der kan samle folk som mad og musik. Det var naturligt for os at henvende os til Aars Kirke, da de er fantastiske til at samle folkeslag på tværs kulturer og trosretninger, og har stor succes med international fælles spisning, siger handelschef handelschef Jesper Nielsen.

Aars Handel har fået stablet et kæmpe program på benene med 19 forskellige boder, hvoraf de seks serverer mad fra Ukraine, Thailand, Sumatra, Spanien, Sri Lanka og dele af Afrika.

Gæsterne i Aars kan så købe et klippekort til 100kr og få en ”smagsprøve” af hvert land.

- Det gør at man kan smage mad fra næsten alle verdensdele. Vi får også besøg af Pandekagekroen, som kommer med en vogn og sælger pandekager, og så er alle vores egne restauranter også klar med masser af mad, siger Jesper Nielsen.

Derudover kommer der masser af lokale avlere og virksomheder, som sælger deres produkter. De vil være opstillet op igennem Himmerlandsgade, som er lukket og lavet om til en kæmpe markedsplads.

Der vil også være velgørende foreninger med som f.eks. Stop Madspild, Natteravnene og Aars Kirke.

Rigtig mange af byens butikker kommer også ud på gaden med boder, så det rigtig kommer til at summe af liv og markedsstemning.

Udover alle madoplevelserne vil der også være underholdning med blandt andet Thailandsk dans, Ukrainsk musik, Musik fra Congo og meget andet.

Det er også dagen hvor Dette Aars Per bliver udnævnt i samarbejde med Sparekassen Danmark, det er en pris som uddeles en gang om året til en person som har været med til at sætte Aars landkortet eller gjort en ekstraordinær stor indsat for Aars.

Festivalen begynder allerede midt på eftermiddagen, og fra butikkernes normale lukketid vil der være madmarked, musik og underholdning i Himmerlandsgade og på Kimbrertorvet.