Kulturuge sluttede med maner

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 15/03/2023 07:44

Kommunens kulturpris blev i år tildelt Hessels Venners Laug

AARS: I sidste uge var der et stort udbud af kulturelle arrangementer i hele Vesthimmerlands Kommune.

Søndag kulminerede Kulturugen AHA! med ”Åben Scene” i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

Dagen blev indledt med familiemorgensang og derefter forskellige kulturelle indslag.

Næstformand for byrådets kulturudvalg, Jane Bonnerup, Gedsted, indledte eftermiddagen, hvor der var et stort publikum.

Kulturprisen

Det er en tradition, at kommunens kulturpris uddeles i kulturugen.

- I år har kulturrådet modtaget fem indstillinger. De indstillede er Viktor Weiss, Aars, der har været en god samarbejdspartner for mange i kulturlivet, Snapseriet ved Limfjordsmuseet, Hvalpsund Bogcafe, Laugene hos Hessels Venner, og de ”7 foreninger” i Østerbølle, Testrup og Simested, som samarbejder om større kulturelle oplevelser, sagde Jane Bonnerup.

-Vær stolt af, at blive indstillet til prisen og over at modtage den.

Det er et stort skulderklap til jer og bevis for, at I har gjort en forskel for andre. Kulturprisen er blevet uddelt siden 2007 og gives som anerkendelse til en person eller gruppe, der har ydet en særlig indsats for kulturlivet i Vesthimmerland, fortsatte Jane Bonnerup.

Formanden for kulturrådet, Gitte Thillemann, Farsø, løftede sløret for vinderen.

Stort engagement

Årets prismodtager var Hessel Venners Laug, der er kendt for engagement, hårdt arbejde, ofte med sved på panden, men også med gode råd og en tår kaffe.

Hvad enten man møder årets prismodtager en varm sommerdag eller en kold efterårsdag, bliver man øjenvidne til oplevelser for alle sanser, for der er både noget at se på og lytte til, men man kan også smage og dufte, ja endda fornemme stemningen i det, der sker, sagde Gitte Thillemann.

- I har gennem mange år formået at formidle et stykke dansk kultur på en levende, engageret og fængslende måde. I begyndte med nogle få håndværkslaug, men har stille og roligt øget udbuddet. Alle laug sætter en ære i at bevare historien og kulturen i det håndværk eller den arbejdsgang, det omfatter, men også at formidle håndværket videre, sagde kulturrådets formand.

En aflysning

Efter prisuddelingen underholdt det store kor ”A Piece of Cake” , med rytmiske sange.

Og derefter skulle der have været et musikalsk foredrag med skuespilleren Jens Jacob Tychsen. Men kort forinden var der indløbet en meddelelse om, at han havde fået forfald. Mange havde løst billet til at overvære ”Hr. Weyse” på slap line. Musikhusleder Lisbeth Jagd havde prøvet at nå så mange som muligt beskeden om aflysning, men alligevel var en del mødt op. Alle tog aflysningen med godt humør og fik alligvel en god afslutning på en uge med masser af kultur for alle aldersklasser.

Jane Bonnerup afsluttede eftermiddagen med at omtale nogle af højdepunkterne fra ugen:

- Ugen begyndte med åbning af kulturugen med 300 gæster på Versalift i Farsø – og programmet for dette års kulturuge spænder bredt. I det store program har der været noget for hoved, krop, hænder og sanser. Og det er jo det, der er fantastisk med kulturen. Den bevæger sig i mange retninger, sagde Jane Bonnerup og konstaterede at et er sikkert: Vi kommer til at leve højt på den fælles succes og indsats som Kulturugen 2023 har været.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"