Kulturugen åbner i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 19/01/2022 08:00

AARS: Kunsten ikke bare skal være, men er også for alle.

Den målsætning kan ses i programmet for Kulturugen AHA, der begynder i Aars lørdag 5. marts og løber i ni dage med arrangementer for store og små, kvinder og mænd og alt ind imellem i hele Vesthimmerlands Kommune.

Ugen begynder med en byvandring, hvor deltagerne kan opleve kunsten i Aars by - både enkeltstående værker og historiske bygninger.

- Temaet i 2022 er kultur, sundhed og trivsel, og det passer godt ind her. At vi kan beundre kunstværkerne, få en god gåtur og trives i kommunens største by. Der vil være plads til eftertænksomhed og fordybelse i kunsten og vores forhold til den i løbet af hele ugen. Kunst kan skabe dialog gennem fælles oplevelser. Det skal der altid være plads til, uanset om det er om Per Kirkebys værker i Aars, foredrag med Ulf Pilgaard, forestilling med Sigurd Barret eller åben scene for alle, siger Per Nyborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Forestillingen med Sigurd Barrett kom i stand takket være en donation fra Aars Byjubilæum og Kulturskolen Vesthimmerland.

- I komiteen for byjubilæet talte vi om, hvordan vi bedst muligt kunne støtte kulturen, musikken og de unge. Der var kulturskolen et oplagt valg, og Kristian Dalgaard foreslog, at vi skulle købe Sigurd Barrett til kulturugen for at give så mange som muligt en oplevelse for vores donation, siger Poul Damgaard, formand for komiteen.

Forestillingen bliver en del af programmet den sidste dag i kulturugen, og alle er velkomne.

Særligt dem, som har mod på at træde ud og optræde på scenen i Vesthimmerlands Musikhus ALFA, der danner rammerne om arrangementet.

- Det kan være sang, musik, digte, en livsfortælling eller alt andet, man har mod på at berige andre med. Af donationen fra Aars Byjubilæum har vi givet 10.000 kroner videre til gymnasiet, så de unge kan være en del af åben scene og kulturugen, og vi håber, mange vil træde ud på scenen og give os en oplevelse, siger leder af Kulturskolen Vesthimmerland, Kristian Dalgaard.

Indtil videre er der 21 arrangementer på programmet for ugen, og der kommer flere.

- Vi arbejder på en udstilling med akvareller, som helt sikkert vil vække stor opmærksomhed, men vi er ikke helt klar til at gå ud med navnet. Uanset om det lykkes, får vi alle en mulighed for oplevelser, der kan udfordre og udvide vores horisont og give os større forståelse for andre måder, at se kulturen på. Det kan vi allesammen have brug for, vi skal bare gribe mulighederne, mens de er der. Jeg vil gerne sende en stor ros til alle, der bakker op om Kulturugen AHA, og der er plads til både flere frivillige og optrædende, så vi kan gøre ugen så mangfoldig og inklusiv som muligt, siger Per Nyborg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"