Kulturugen Aha åbner med en fest for alle sanser

Af Torsten Hansen, Lørdag, 19/01/2019 01:00

VESTHIMMERLAND: Lørdag, 2. marts skydes Kulturugen Aha i gang i Vesthimmerland.

Åbningsarrangementet holdes i Farsø, hvor publikum vil kunne nyde kæmpetalenterne Lenny og Waqas fra Outlandish optræde i rå industrielle omgivelser på virksomheden Danilift.

Sidste år blev Kulturugen Aha skudt i gang med et spektakulært arrangement på Erhvervsskolerne Aars. Her spillede Aalborg Symfoniorkester klassiske symfoniske hits blandt enorme traktorer og mejetærskere.

Også i år er der lagt op til en fantastisk kulturoplevelse for alle sanser, når Kulturugens åbningsarrangement løber af stablen. I Farsø er tre industrivirksomheder gået sammen om at rykke kulturen ud af sine vante oplevelser. På virksomheden Danilift i Farsø kan publikum glæde sig til at opleve Lenny og Waqas fra det tidligere storhittende band Outlandish fylde den store produktionshal med deres varme lyd og rytmiske beats. Her spiller de akustiske versioner af velkendte hits som Aicha og Guantanamo, som de fleste nok kan nynne med på.

Smag på kulturen

Kulturugens åbningsarrangement byder på forskellige oplevelser, der taler til alle sanser. Her kan man opleve tre forskellige kulturoplevelser på tre forskellige virksomheder.

Køkkenvirksomheden Uno Form byder indenfor og forkæler smagsløgene med lokal gourmetmad fra Kanalfogedens Køkken i Løgstør.

Vinduesfabrikken Outline har inviteret det lokale – og prisbelønnede – jazz-talent Mathias Heise, som sørger for lækker lyd og stemning den store produktionshal.

Direktør for Outline Jens Sørensen forklarer, at der for en virksomhed som hans er mange gode grunde til at bakke om en lokal kulturuge.

- Vi er en stor arbejdsplads i Farsø og i Vesthimmerland. Når vi får muligheden for at engagere os og gøre noget for lokalsamfundet, så er vi positivt indstillet. Outline har 250 medarbejdere og 80 procent af dem bor selv i Vesthimmerland. Vi håber selvfølgelig, at vores nuværende medarbejdere kommer til arrangementet, men det er også en måde at gøre kommende medarbejdere opmærksomme på Outline som arbejdsplads, siger Jens Sørensen.

- Vi laver generelt mange arrangementer for medarbejderne, så når der sker noget, som der tilgodeser vores medarbejdere, så er vi som udgangspunkt meget positivt stemt. Jeg har da også en idé om, at mine medarbejdere synes, det er sejt, når deres arbejdsplads spiller aktivt ind i kulturlivet, og der sker noget helt ud over det sædvanlige. Det er ikke hver dag, man oplever jazz-koncert omgivet af træ i en produktionshal, lyder det fra direktøren.

Kulturugen Aha ser allerede ud til at have stor opbakning blandt lokale foreninger og virksomheder, selvom den kun er den anden af sin slags i Vesthimmerland. Man kan få et overblik over de mange forskellige arrangementer i det trykte program, som snart kan hentes på biblioteket og andre udvalgte steder i byerne.