"Lynet" i Aars fejrede jubilæum med stævne

Af Ture Damtoft, Onsdag, 14/06/2023 07:00

BMX-klubben i Aars har eksisteret i 40 år

AARS: I 1983 var BMX-cykler noget af det hotteste, mest in og trendy i Danmark.

Senere gik dampen lidt af BMX-dillen, men i Aars blev BMX-klubben "Lynet" oprettet, og har levet lige siden. I lørdags fejrede klubben sit 40 års jubilæum ved at holde en afdeling af Jysk Cup med 195 deltagere og godt det dobbelte antal af gæster.

I over fire timer susede og hoppede de mange ryttere henover den 350 meter lange bane ved Støberivej, mens tilskuerne heppede og kommentatoren på imponerende vis holdt styr på placeringerne.

Dagen var krydret med god musik blandt løbene, og nogle enkelte styrt, hvoraf heldigvis kun et - i ellers lav fart - var så alvorligt, at rytteren måtte tages med til ambulancen for lige at blive tjekket og sunde sig.

Mette Jensen var en af dem, der så lidt bekymret til, for hendes seks-årige søn Mads Brusgaard er lige begyndt til BMX - er hun lidt nervøs?

- Han ville gå til motocross, så BMX er da bedre, siger hun med et grin, og er glad for, at den unge søn er begyndt i klubben.

- De er så gode til at tage imod ham, og de ældre hjælper de mindre. Jeg kan se, han har det sjovt, og der er også et godt fællesskab, fortæller Mette Jensen, der som helt ny forælder allerede kender de fleste andre og har hjulpet med at få alt klar til jubilæumsstævnet.

Som at sælge romkugler til gæsterne - klokken er kun omkring et, og alle 300 romkugler er udsolgt.

Men så er der selvfølgelig is, vand, pølser og pommes frites, som fylder godt i maven og skæpper godt i klubkassen.

For kontingentindtægter er der ikke for mange af her i 40-året for "Lynet".

Kun 16 medlemmer, og formanden vil ikke overraskende gerne have flere med.

- Fodbold og håndbold fylder bare meget, men får vi en chance, tror jeg også, at vi kan tilbyde de unge noget andet og måske bedre. BMX er en megasjov, men hård og udfordrende sport. Der bliver skubbet til grænser for, hvad man tror man kan, og hvor højt man tør hoppe. Og inde på banen er man helt i sin egen boble, det er kun dig selv, som skal præstere. Udenfor banen er vi der for hinanden. De små får ofte legeaftaler, og de voksne mødes lidt på kryds og tværs, og så kommer vi jo til andre klubber, hvor man kan få venner. Det sociale fylder rigtig meget, men når vi træner og er til stævner, blive der givet fuld gas inde på banen, siger Peter Gammelby, der har været formand i tre år.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"