Monica fra Aars risikerer halshugning

Af Torsten Hansen, Onsdag, 27/02/2019 07:57

Aars-skuespiller skal spille for forfatteren Ken Follett

AARS: Overskriften er en kraftig stramning af virkeligheden, men på scenen kan alt ske.

Monica Isa Andersen, der stammer fra Aars, er en dygtig skuespiller, og nu er det lykkedes hende at få en stor rolle i en verdenspremiere på Bellevue Teateret i København.

På Vesthimmerlands Gymnasium kunne man for nogle år siden opleve Monica Isa Andersen i skolens årlige musicals. Senere fulgte hun skuespillervejen, og bestod i 2018 eksamen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia.

Hun har haft flere scenetjenester (små roller). Det er nu kulmineret med, at hun er blevet castet til en stor rolle i opsætningen af Ken Follets ”Den Evige Ild”, der har premiere på Bellevue Teatret 1. marts.

Monica Isa Andersen skal spille Mary Stuart, dronningen af Skotland, og forfatteren Ken Follett kommer selv om overværer premieren.

- Jeg er meget spændt, siger Monica Isa Andersen til Aars Avis.

- Det er min debut - min første professionelle forestilling, lyder det begejstret fra Monica Isa Andersen.

Hun har været igennem tre runder audition, inden hun fik rollen, og siden har hun læst Ken Folletts bog på 900 sider samt øvet på rollen.

- Det er en spændende bog. Særligt fordi den både indeholder den ægte historie fra 1500-tallet og er tilsat fiktive elementer. Jeg spiller en rigtig historisk person, siger Monica Isa Andersen.

Bellevue Teatret har fået verdensrettighederne til at forvandle Ken Folletts nyeste bestseller ”Den Evige Ild” til en episk musical. Trioen Høg, Aagaard og Svanekier står bag den dramatiske bearbejdning, som de gjorde med stor succes i Follett-dramaet Jordens Søjler på Østre Gasværk Teater i 2016.

I musicalen Den Evige Ild befinder vi os i 1500-tallet, i en storpolitisk magtkamp mellem katolikker og protestanter. Det øvrige Europa vender sig imod England, da den protestantiske Elizabeth bliver dronning, og der udspiller sig en kamp om tronen. Undervejs beordrer hun Mary Stuart (Monica Isa Andersen) halshugget. En musical med stærke følelser, store sange og intenst drama fra allerførste taktslag.

Monica Isa Andersen og den øvrige trup spiller frem til 31. marts.

Når stykket er færdigt, så er Monica Isa Andersen klar til nye roller, og hun er allerede booket hele 2019, men hun kan endnu ikke røbe, hvilke roller hun har fået.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"