Nethandel giver kunder til butikkerne i Aars

Af Ture Damtoft, Torsdag, 02/05/2019 14:38

AARS: Forbrugerne vender i stigende grad ryggen til den traditionelle leveringsform og henter i stedet deres netkøb i de fysiske butikker.

Det giver butikkerne en god mulighed for at øge omsætningen, lyder det fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

Og kombinationen af internet og fysisk butik kommer man ikke udenom, mener formanden for Aars Handelsstandsforening.

- Det er jo bare fremtiden. Vi er jo selv startet som internet-butik. Det er udviklingen, og der er flere handlende, som åbner en internetbutik, siger Mogens Kristensen, der har forretningen Skjold Burne sammen med konen Annette.

Hos FDIH er de ikke i tvivl om, hvorfor kombinationen passer så godt til kundernes behov.

- Langt de fleste af os, vil gerne have den personlige kontakt. Der er ikke noget nyt i forandringen af butikskulturen i Danmark. Fra 1969 til 2015 blev antallet af fysiske butikker reduceret fra 54.000 til 24.000, og nu er internet-udfordringen så kommet. Derfor er det blevet god latin hos detailhandelen at fokusere på at give kunderne en god oplevelse.

Det kan være butikkens indretning og service eller større arrangementer, hvor flere butikker går sammen. Og så skal man jo overveje en form for annoncering, så kunderne også bliver opmærksomme på den gode oplevelse, siger Henrik Theil, kommunikationschef hos FDIH.

Oplevelsen er præcist det, som handelsstandsforeningen vil give kunderne med tiltag som 28-timers åbent, der vender tilbage 14. og 15. juni. Og så skal der eller tænkes nyt, for at give det lille pift ekstra, så kunderne kommer i butikkerne.

- De butikker, som har succes, prøver nyt med for eksempel modeshow eller strikkeaften, og så skal man bruge alle de teknologiske hjælpemidler man kan. Det kan være dyrt at spare, især på sin markedsføring, og det er både på tryk, radio, tv og sociale medier - man skal bruge hele paletten, siger Mogens Kristensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"