Ny trænerduo klar i Aars IK

Af Ture Damtoft, Onsdag, 25/01/2023 09:00

Sæsonen og træningen begynder til standerhejsning lørdag

FODBOLD: Kristian Skriver og Simon Ipsen kommer hver især med en stor pose erfaring, når trænerduoen på lørdag siger velkommen til den første træning.

Der er standerhejsning i Aars Idrætsklub, og selvom det er en festdag og en vinterlig begyndelse på forårssæsonen, skal førsteholdet også på arbejde.

En uges tid inden har Aars Avis sat dem i stævne i det snart tidligere taktik rum på førstesalen i klubhuset på Sondrup Park.

De langt over 100 vimpler på væggen fra modstanderklubber gennem årene vidner om historien i klubben.

Lige nedenunder vidner larmen fra arbejdet med de nye omklædningsrum om udviklingen, fremtiden og ambitionerne.

En vigtig brik

For første gang vil den nye træner Kristian Skriver, der er blevet kørt i stilling til at overtage posten over det sidste år, sætte helt sit eget præg på førsteholdet.

Godt hjulpet af assistenten, og han pegede selv på Simon Ipsen til den post.

- Jeg har nogle ideer til at udvikle holdet og spillerne. Der er et uforløst potentiale i nogle spillere og dermed hele holdet. Det kan jeg hjælpe dem med, og det kan vi sammen opnå, hvis der bliver trænet godt med et godt fremmøde og et godt miljø, siger Kristian Skriver.

Simon Ipsen ser han som en vigtig brik.

- Han ved, hvad fodbold drejer sig om. Han har et godt fodboldhoved. Han kommer til at køre en del af træningen, hvis f.eks. en gruppe spillere skal have deres egen øvelse. Jeg kan sparre med ham om ideer til træning og kampe, og så er Simon også god til det sociale. Han kan se, når en spiller måske har brug for lidt opmuntring, siger Kristian Skriver om sin håndplukkede assistent, der med det samme supplerer.

- Under træning eller kampe kan der måske blive talt lidt hårdt i situationer. Det skal spillerne, især de unge, nogen gang lige vænne sig til. Der har jeg bredre tid til lige at sige, det ikke er ment personligt. Det har Kristian ikke tid til under en kamp, hvor han skal fokusere på det, der sker på banen, og jeg kan så supplere ham på sidelinjen. Skriver er den, der har ordet, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har fået en rigtig god træner, siger Simon Ipsen.

Sækfuld erfaring

Chefen kommer med en sækfuld erfaring fra tidligere trænerjobs.

I Gundersted fik han dem op i Jyllandsserien, i Hornum sikrede han oprykning og holdt dem i Serie 2 to sæsoner i træk for første gang nogensinde.

Skiftet til Aars IK skyldes Kristian Skrivers ambitioner.

Der er en del flere spillere at vælge mellem i Aars IK end i hans tidligere klubber.

- Jeg har været rigtig glad for at være i de klubber, men chancen kom for at rykke til Aars IK, og det er bare en større klub end de fleste andre i kommunen og kan byde på lidt større udfordringer, siger Kristian Skriver.

Han er også flyttet med familien til Aars, og hans to små børn spiller i klubben.

Det gør assistentens også. Familierne bor 40 meter fra hinanden, og det private venskab var udslagsgivende for valget af Simon Ipsen.

- Jeg havde ikke peget på Simon, hvis jeg var i tvivl om kommunikationen mellem os, og så kender han klubben ud og ind og kender alle spillerne gennem flere år, det er guld værd, siger Kristian Skriver.

Bygges mere på

Simon Ipsen begyndte til fodbold i Aars som tre-årig og har været forbi Løgstør og Hornum - i Hornum også som træner i 2017/18 sæsonen - inden han vendte tilbage til Aars IK.

- Vi er ved at bygge op igen og få flere spillere til. De nye omklædningsrum vil give en masse til det sociale og sammenholdet på holdene, og sammen med Kristian og alle de andre trænere og frivillige vil jeg være med til at udvikle klubben og spillerne. Kristian kommer med en fodboldklogskab. Han kender spillerne, har selv spillet fodbold, har haft gode resultater som træner og kan banke gejst i folk. Jeg er ikke i tvivl om, at han kan udvikle spillerne og holdet, og min opgave bliver at assistere med mandskabet og komme med ideer og input, siger Simon Ipsen.

Ambitionerne er høje for den kommende sæson, men ikke nødvendigvis for at rykke op i Jyllandsserien.

Begge trænere kender klubben og spillerne, har set at holdet er blevet bedre til at hive point hjem uden at spille godt og nu skal der bygges mere på.

- Vi skal være mere målsøgende og fremadrettede i vores spil. Der har jeg flere ideer. Spillet har måske været lidt for potensløst i nogle kampe. Vi kan ikke endnu være bedre end alle de andre hold i Serie1, og vi skal blive ved med at spille med intensitet og gnist, men det skal være målrettet, så vi kommer frem til chancer, siger Kristian Skriver, der som enhver anden træner ikke vil lægge sig fast på en placering.

- Der bliver mange tætte lokalopgør mod f.eks. Løgstør og Kvik/Aalestrup, og vi får nok ikke point på oprykkergejst i foråret. Det bliver en hård sæson, men jeg tror da på, at vi i hvert fald spiller Serie 1 fodbold også i næste sæson, siger Kristian Skriver.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"