Nyt julelys op til Black Friday i Aars: To store kæmpe-juletræer bliver tændt på fredag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 22/11/2023 07:00

AARS: Julelys skaber julehygge, og i år har Aars Handel fået nye julelys og juletræer for omkring 400.000 kroner. Det hele kommer op at hænge og bliver tændt til Black Friday i Aars på fredag.

- Vi har anskaffet to store ni meter høje juletræer, som skal op på Kirketorvet og Gorms Torv med lys i. Dem har Sparekassen Danmark givet 250.000 kroner til. Vi har også fået tre meter høje bogstaver, som staver Aars, og som skal op ved Lille Amalienborg, og det bliver ni meter langt. Så har vi fået en stor julepakke med lys i, som man kan stå inde i og tage selfies, den har vi ikke fået placeret endnu, siger handelschef Jesper Nielsen, der er igang med den sidste koordinering inden det hele skal sættes op og være klart til fredag.

Guirlanderne er også kommet op i Himmerlandsgade, og butikkerne pynter op til jul. I Aars lystanlæg kommer der også lys i et af de store træer.

- Julen er hygge, og vi skal have en masse lys og stemning og gøre folk i godt humør. Det kan julebelysninger, og vi vil give folk en masse julehygge. Og det er jo den vigtige måned for alle byens butikker, vi går ind, og jo flere vi kan trække til byen ved at skabe en masse hygge og aktivitet jo bedre, siger Jesper Nielsen.

På Kimbrertorvet vil der som tidligere år være juletræssalg af FDFerne, og igen i år kommer den store røde postkasse op, hvor man kan putte en kupon i, når man har handlet, og være heldig at vinde et gavekort på 200 kroner.

De første af i alt 175 vindere bliver udtrukket næste uge.

Tilbud inden arbejde

Selve Black Friday begynder allerede tidligt fredag morgen.

- Vi er jo klar til at give den gas med gode tilbud helt fra klokken 7 om morgenen, så de kan nå at få de gode tilbud, inden de skal på arbejde. Derfor vælger vi at åbne så tidligt, og det har været en succes de andre år, og så kan man få gratis kaffe og rundstykker ved Spar Nord og få en god start på dagen, siger Jesper Nielsen.

Det er først efter arbejdstid, at selv julehyggen begynder med fakkeloptog med Kimbrergarden og byens idrætsklubber.

Og når julemanden har fået lys i juletræet på Kirketorvet, er der gratis vafler, gløgg og saftevand, mens Julemanden deler bolsjer ud til børnene og Sætter Nissen Nis underholder ditto.

- Det er de gode tilbud, der bærer Black Friday igennem om dagen, og så er det julehyggen og de gode tilbud, der trækker en masse folk til om aftenen, og så glæder vi os til at byde velkommen til Harald Nyborg. Det er klart, at mange køber julegaver på fredag, for de kan jo give 20 eller 30 procent mere, siger Jesper Nielsen, der ikke selv skal på juleindkøb.

- Der skal jo være nogen, der kommer sidst, siger han med et grin og tilføjer:

Jeg skal jo arbejde, og der skal også være handel resten af måneden. Vi håber på en rigtig god december med masser af handel og hygge med de mange julelys, slutter Jesper Nielsen.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"