Nyt svømmecenter i Aars ved at være helt på plads

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 15/05/2024 08:35

Svømmecenter Vesthimmerland skal have væsentlig mere officiel åbningstid end Aars Svømmehal

AARS: Det nyopførte Svømmecenter Vesthimmerland i Aars er ved at være på plads. Selve byggeriet er afleveret af hovedentreprenøren, og der foregår i øjeblikket indkøring af teknikken sideløbende med at den sidste finish i udeområdet ved Løgstørvej bliver udført. Senest er der anlagt svingbaner fra Løgstørvej og ind til svømmecenterets parkeringsplads, og forleden blev der foretaget opstregning med hvide striber på vejbanen.

Men Svømmecenter Vesthimmerland bliver først tilgængelig for brugerne fra 9. august, som er den officielle indvielsesdato. Det skyldes to ting: At man ønsker, at den sidste sæson for friluftsbadet ved Hobrovej skal afsluttes, og at man vil være helt sikker på, at al teknik i det nye svømmecenter fungerer optimalt inden ibrugtagningen.
 
Energioptimering er et stort fokuspunkt i det nye svømmecenter. Derfor er der f. eks. lagt 750 kvm. solceller op på taget. Strømproduktionen herfra vil kunne dække omkring 10 pct. af elforbruget i bygningen. Der kan også rulles et thermotæppe over varmtvandsbassinet for at holde på varmen i nattetimerne, og desuden er der gjort tiltag for at udnytte varmen i vandet bedst muligt. Det sker konkret ved, at returvarmen anvendes til bl. a. gulvvarme i foyeren - jo lavere temperatur returvandet har, jo billigere bliver udgiften til varme.
 
- Vi får et flot og funktionelt svømmecenter, som bliver til glæde og gavn dels for borgere i Vesthimmerlands Kommune, men også for Aars Svømmeklub. Der vil blive lagt vægt på, at det nye svømmecenter får væsentlig mere officiel åbningstid end tilfældet har været for den gamle svømmehal, siger formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Per Nyborg.
 
Der er allerede vist stor interesse for det nye svømmecenter udefra. Flere grupper fra andre kommuner har besøgt centeret i Aars inden åbningen, og der udtrykkes begejstring for det som de har set. 
Udgifterne til opførelse af Svømmecenter Vesthimmerland forventes at blive 110 mio. kr.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"