Ordet er magisk i Vestrup

Af Ture Damtoft, Torsdag, 05/03/2020 07:00

VESTRUP: Børnene på Vestrup Skole finder ind til ordenes magi i Kulturugen Aha!

Alle elever fra 0. til 6. klasse på skolen har nogle timer om dagen til at gå til bøger på en ny måde.

Der bliver lavet skulpturer af gamle bøger, collager af bogomslag og pop-op bøger, hvor børnene selv tegner og maler figurerne.

- Vi vil have børnene til at forholde sig til bøgerne på en anden måde. En dreng ville lave en illustration af en fugl til en Jules Verne historie, men den måtte ikke fylde så meget på siden, for han ville gerne kunne læse ordene. Det er sådan noget pædagogerne har drømt om, at børnene får lyst til ordene i bøgerne, siger skoleleder Sonja Paulin Antonsen.

I deres kreative værksted sidder børnene og hygger sig med opgaven. Der bliver snakket ja, men det er om, om den farve nu lige passer, hvorfor et par drenge kun har malet med rødt, eller "kan man det"?

Ja, det kan man, for der er ingen regler. De arbejder på alle mulige måder med bøgerne, og så får de måske også lyst til at læse nogle flere. Om det så er Jules Verne, J.K. Rowling eller måske Halfdan Rasmussen.

- Det vigtigste er, at de går ind i en leg og bliver løftet op af bøgerne og kommer lidt væk fra det digitale. Jeg fryder mig over at børnene får lyst til at undersøge bøgerne på kryds og tværs, siger Sonja Paulin Antonsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"