På grønsværen i Aars så hurtigt som muligt

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/05/2020 10:00

FODBOLD: Spillerne i Aars Idrætsklub har fået træningsprogrammer, så de kan holde formen vedlige derhjemme.

Det, håber seniortræner Morten Freundlich, de passer godt, for der kan hurtigt blive brug for det.

Endnu er der ikke træning eller kampe på hjemmebanen Sondrup Park i Aars, men står det til træneren, bliver der hurtigt brug for det.

- Vi krydser selvfølgelig fingre for at kunne træne igen så hurtigt som muligt i første omgang. Får vi lov til at træne fra på mandag, kan vi i princippet spille kamp weekenden efter, og så bliver den fysiske form meget vigtig, for ingen hold når at træne meget med bolden, siger Morten Freundlich.

Der har ikke været klare udmeldinger fra DBU om, hvordan der skal åbnes for seriefodbold igen.

I Aars IKs serie 2 pulje er der otte hold, og det vil være umuligt at afvikle 16 kampe inden sommerferien. Muligvis vil der blive gennemført en halv sæson, hvor der skal trækkes lod om hjemmebanefordelen.

Ingen af de to scenarier passer Morten Freundlich.

- Jeg forestiller mig i stedet dobbelt så mange puljer, så man spiller både hjemme og ude. Det skulle så afsluttes med en kamp mellem puljevinderne for at afgøre oprykningen, og taberne for at afgøre nedrykning. Alle vil gerne spille, men det skal være på lige vilkår. Det kan også være, vi bare får seks uger med venskabskampe og så starter op igen for alvor til efterårssæsonen, siger Morten Freundlich.

Han er klar, og det er spillerne også.

- Jeg vil så gerne igang, og det vil drengene også, véd jeg. Vi krydser alt, hvad vi har for at få lov til at træne normalt fra næste uge, siger Morten Freundlich.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"