Politiet advarer om bedrageri efter flere tilfælde i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Mandag, 15/04/2024 09:38

VESTHIMMERLAND: Efter fem tilfælde af bedrageri eller forsøg på det i Vesthimmerland lørdag, 13. april advarer Nordjyllands Politi igen om aldrig at udlevere følsomme personlige eller bankoplysninger over telefonen eller ved hjemmet.

Baggrunden er de fem sager mellem klokken 15 - 18 lørdag eftermiddag, hvor fem ældre borgere enten blev eller blev forsøgt bedraget.

Den yngste var 68 år og den ældste 94 år gammel.

Fremgangsmåden var en, som er blevet brugt mange gange, og som politiet har advaret mod mange gange.

En person ringer til det potentielle offer og udgiver sig for at ringe fra personens bank. At der har været forsøg på et hackerangreb på personens konto, og de sender en medarbejder for at hente deres hævekort for at sikre sig, det ikke sker igen.

I tre af de fem tilfælde er bedrageriet lykkedes.

To udleverede deres hævekort, en tredje havde ikke sit hævekort men gav dem 2000 kroner.

I et fjerde tilfælde blev det potentielle offer mistænkelig og kontaktede sin søn, som utvetydigt sagde, der ikke skulle udleveres noget.

I det femte tilfælde kontaktede man politiet, der sendte en patrulje, men ingen henvendte sig på adressen, politiet kunne ikke udelukke, at det skyldtes, man måske havde set patruljebilen.

Politiet har ikke givet nogen beskrivelse af gerningsmanden, der opsøgte borgerne, udover at han taler dansk.

De fem tilfælde i Vesthimmerland får igen politiet til at advare på det stærkeste.

- Man skal ikke udlevere sit dankort under nogen omstændigheder. Det er fuldstændig utilstedeligt at udsætte sagesløse mennesker for den type bedrag, siger politikommissær Ann Britt Miller, der opfordrer til at kontakte politiets forebyggelsesafdeling for mere information.

- De tager ud og holder oplæg for boligforeninger og på plejehjem, men det kræver selvfølgelig, man kan komme til oplægget. Er man barn af ældre borgere, skal man tale med dem og advare dem op, aldrig at udlevere oplysninger, siger Ann Britt Miller.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"