Røgfri legeplads i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 26/04/2023 09:00

AARS: Mandag satte Erik Kristensen og Bjarne Nielsen fra team Park og Vej og Morten Høygaard fra Borger Sundhed det første af mange skilte i jorden på de offentlige legepladser i Vesthimmerland.

Et skilt som er en fælles appel og en stort tak til de der vælger at vise hensyn ved ikke at bruge nikotin/tobaksprodukter på legepladserne.

Det første skilt kom op her i Aars Lystanlæg, og efterfølgende gik turen videre til 21 andre legepladser i Vesthimmerland.

Projektet om røgfri legepladser er sat i verden for på en positiv motiverende måde at nedsætte eksponeringen af børn og unge for nikotinprodukter.

Vesthimmerlands Kommune ligger i rygestatistikken højere end gennemsnittet i regionen for dagligdagsrygere med 15,5 pct. mod et gennemsnit på 14,2 pct.

I 2019 underskrev kommunen en aftale, hvor Vesthimmerland blev partner i Røgfri Fremtid sammen med Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og forskellige institutioner, kommuner og regioner, og som bl.a. går ud på at forebygge, at unge begynder at ryge eller bruge andre nikotinprodukter.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"