Sekskantet budgetforlig i Aalborg Kommune

Fredag, 25/09/2009 21:52

Fredag blev der indgået budgetforlig i Aalborg Kommune – et budgetforlig, som alle 6 politiske partier i Aalborg Byråd står bag.
I et fælles udtalelse efter budgetforhandlingerne hedder det, at der nu er lavet et ansvarligt budget, som bidrager til fortsat udvikling i en økonomisk svær tid.
Lokale resultater
Frejlevhallen: For Nibe Avis' læserområde er det værd at bemærke, at der i budgetforliget er indeholdt en opstart af udvidelsesplanerne for Frejlevhallen. Med i alt 6 mill. kroner over årene 2010 og 2011 er der nu et grundlag for at forberede og projektere et byggeri.
Havnebad i Nibe: Havnebadet i Nibe har hvert år stået for tur med tvivl om den kommunale finansiering af en livredder. Der er nu skabt sikkerhed for, at denne livredderfunktion opretholdes.
Farstrup Skole: Den afsluttende renovering af Farstrup Skole har været gennemgående i oplægget til budgettet for 2010. Med fremkomsten af statslige kvalitetsfondsmidler er der skabt mulighed for at alle afsatte penge til Farstrup Skole budgetsættes i 2010, i stedet for over 2 år, så dette renoveringsarbejde kan afsluttes allerede i 2010.
Tilskud til lejligheder i Nibe: Budgetforliget for 2010 indebærer endvidere, at der afsættes et rammebeløb som tilskud til Boligforeningen Enggaardens eventuelle køb af byggegrunden ved den tidligere Sander Plast fabrik ved Hovvej / Grydstedvej. Boligforeningen Enggaarden har endnu ikke taget stilling til, om man ønsker at købe grunden..
Undervisning intakt: En bebudet besparelse på undervisningens omfang i Folkeskolen er droppet, og der sker således ikke nogen beskæring her.
Det samme gælder Bibliotekerne i Aalborg Kommune, som gennem budgetfasen har været i farezonen for beskæring og evt. lukning af filialer. Det sker nu ikke, og der er afsat penge til bl.a. indførelse af chip-teknologi. Evt. beskæring af området er med budgetforliget så udsat til tidligst 2011.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"