To små piger forsvandt i en time

Af Ture Damtoft, Mandag, 09/05/2022 15:33

AARS: I lidt under en time måtte forældre og pædagoger gennemleve det værste mareridt.

To piger på henholdsvis tre og fire år forsvandt fra Børnehaven Mejsevej i Aars lidt over middag fredag.

Anmeldelsen kom 12.30, og politiet rykkede straks ud med flere patruljevogne og herunder flere hundepatruljer.

Der blev først søgt efter de to piger på børnehavens arealer, og så på et udvidet område omkring Mejsevej og ned til Aars Fritidspark, hvor man frygtede, de to piger kunne være faldet i søen.

- Kl. 13.26 blev pigerne fundet hjemme hos den ene af dem, og de havde det godt, siger fung. politikommissær Ann Britt Miller fra Nordjyllands Politi.

Dermed var mareridtet ovre for både pædagogerne og forældrene.

Børns opfindsomhed

For at kravle over hegnet havde de to piger sat en trærod op ad hegnet og på den måde kommet højt nok op til at kravle over.

Hændelsen har betydet, at Børnehaven Mejsevej har fjernet nogle ting fra legepladsen.

- Der er fjernet ting, så de ikke kan kravle over hegnet på den måde. Det skal gøres på alle daginstitutioners legepladser, og er der noget, agerer vi med det samme, siger skole- og dagtilbudsleder Anders Norup.

Hændelsen er blevet taget meget alvorligt, og hvis pædagoger og forældre har et ønske om det, tilbydes der pædagoghjælp, oplyser Anders Norup.

Han roser samtidig forældrene til de to piger.

- De har reageret eksemplarisk i en situation, hvor man kan reagere meget følelsesmæssigt. De har fortsat tillid til børnehaven, og vi har talt situationen godt igennem, siger Anders Norup.

Han vil samme med ledere og pædagoger gøre alt for at undgå lignende situationer, men tilføjer også at børns opfindsomhed er det svært at gardere sig 100 procent imod.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"